Två lag som redan är klara för elitserien och den enda moroten är en serieseger. Blir nog inget större fokus på försvarsspelet här och det gynnar mitt spel i matchen.

  • Match: Leksand – Örebro
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 2,00 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Leksand hade inga större bekymmer med att besegra Rögle i senaste omgången, en seger som innebar att man är helt klara för spel i elitserien nästa säsong. Nu återstår det endast två omgångar för det här laget innan man tar en semesterresa till Barcelona och man vill nog bjuda sina trogna fans på en fin avslutning i den sista hemmamatchen för säsongen. Det kommer nog inte vara något större fokus på defensiven i den här matchen och man vilar dessutom sin försvarsgeneral Mattias Timander idag. Man har fyra backpar till kvällens match och troligt är väl att man rullar på dessa när matchen inte betyder något. Inte släppt vem som vaktar kassen ännu men troligt är väl att Erik Hanses står efter sparsamt med speltid i kvalserien.

Örebro var redan klara för elitserien inför förra omgången då man mötte Västerås på hemmais, och det var väl något som syntes i försvarsarbetet. 4-4 efter full tid blev det där och flertalet av målen som Västerås gjorde var det riktigt tamt försvarsjobb på. Jag tror inte direkt killarna fick skäll efter den matchen och risken att det är lika slappt idag är ju givetvis stor. Mot Västerås hade man en hel del juniorer i laguppställningen och dessa kommer även finnas med mot Leksand. Oklart vem som vaktar kassen men senast stod Henrik Lundberg och det är väl troligt att han får chansen även idag då Tim Sandberg inte ens fanns med i båset senast.


Två lag som redan är klara alltså och det kommer fuskas i defensiven hos bägge lagen tror jag. När det dessutom lutar åt att man vilar Alsenfelt och Sandberg så känns överspelet väldigt bra, dessa två herrar har varit rena väggarna tidigare i kvalserien.

Testar även två andra målspel i matchen:

över 6,5 mål – 3,05 @ unibet – 1/10 units

över 7,5 mål – 4,90 @ unibet – 0,5/10 units

/e@sy