Ett formsvagt Leksand tar sig an Örebro för femte gången den här säsongen. Örebro är ett motstånd som Leksand har haft det lätt för och har sju segrar på lagens åtta möten. Däremot har Leksand en form som är katastrofal och att då möta ett Örebro som har en bra form och kommer med en seger i ryggen. Ska Leksand kunna vända på det här eller är det kört?

  • Match: Leksand – Örebro
  • Serie: SHL
  • Speltips: Money line Leksand
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: 1,5/5 units
  • Spelstopp: 20/2, 19.00

Leksand har hamnat i en tung svacka liknande den laget började säsongen med. Sist blev det förlust mot Modo med 4-1 på bortaplan och det var den sjätte förlusten i ordningen. Inte nog med det så har Leksand bara gjort ett mål framåt i samtliga matcher och släppt in tjugofem mål!
Leksand kan tacka Brynäs att dom inte har vunnit en massa matcher under lagets förlustsvit. Trots att Leksand ligger på kvalplats är det bara två poäng upp till Brynäs ovanför strecket, när man står på femtiofyra poäng efter fyrtioåtta omgångar.

Hemma i Tegera Arena har inte Leksand fått den utdelningen laget hade velat. Det har spelats tjugofyra matcher och Leksand har tagit trettiosju poäng. Det gör Leksand till seriens elfte bästa hemmalag. Med en statistik på tolv segrar, varav två efter övertid/straffar och tolv förluster, varav tre efter övertid/straffar.
Leksand föll mot Luleå i sin senaste hemmamatch och åkte på sin tredje raka förlust på hemmaplan.

leksand_200V.S orebro_200

Örebro har hittat sitt spel och studsade direkt in på vinnarspåret efter att ha besegrat Luleå i den förra omgången med 4-1 på hemmaplan. Segern var Örebro’s femte på lagets sex senaste matcher och Örebro flyger fram i serien.
Det har spelats fyrtioåtta omgångar och Örebro har spelat till sig sjuttiosju poäng och ligger på en sjätte plats i tabellen. Laget har bara ett poäng till femman Linköping men bara ett ner till sjuan Färjestad.

Bortaspelet har sett varit relativt bra under säsongen. Örebro har hittills spelat tjugofyra bortamatcher och har tagit tio segrar, varav fyra efter övertid/straffar och förlorat fjorton, varav fyra efter övertid/straffar.
Det leder till att Örebro har samlat ihop trettio poäng på resande fot och är SHL’s sjunde bästa bortalag.
Örebro förlorade sin senaste bortamatch mot Linköping med 1-0. Det var Örebro’s tredje förlust på lagets fem senaste bortamatcher.

Leksand har vunnit samtliga möten den här säsongen.
Det efter två segrar på hemmaplan och två på bortaplan. Det har varit jämna och täta drabbningar där Leksand i tre matcher av fyra vunnit med uddamålet.

15.01.15SHLÖrebroLeksand1 : 2
28.11.14SHLLeksandÖrebro3 : 2
18.10.14SHLÖrebroLeksand3 : 5
04.10.14SHLLeksandÖrebro3 : 2

Lagens fem senaste i Tegera Arena har slutat med tre segrar för Leksand och två för Örebro.

Hur många livlinor har Leksand egentligen?
Laget bara förlorar och förlorar men trots det lyckas man behålla kontakten med Brynäs ovanför strecket. Leksand har bara två poäng upp till Gävle-laget. Seger ikväll och laget går förbi och jag tror på en hemmaseger, varför?
Detta för att Leksand har stått för två bra matcher och problemet har varit att målskyttet inte har velat gått till sig. Mot Modo ledde laget med 1-0 inför den sista perioden men tappade allt.
Mot Örebro trivs Leksand och laget har fyra raka segrar den här säsongen och tre raka vinster på hemmaplan. Ett Örebro som långa stunder var utspelade mot Luleå i den förra matchen lyckades trots det vinna och Örebro har inte imponerat spelmässigt under sina två senaste matcher.
Med ett Leksand som spelar för att undvika kvalserien mot ett lag som man trivs emot och hemma i ett fullsatt Tegera Arena har hemmalaget ett otroligt bra stöd. Örebro saknar viktiga Henrik Löwdahl och Daniel Viksten, även J. Hudacek missar matchen och det är verkligen kännbara avbräck.
Detta är en en otroligt viktig match för Leksand då man inte har alltför många livlinor kvar att utnyttja innan grundserien är över om laget ska missa kvalspel.
Med hemmaplansfördel, inbördes möten och Leksand’s bättrande spel på slutet blir mitt spel Leksand som segrare till 2,15 inklusive övertid och straffar hos bet365.