Hett dala-derby ikväll i Tegera Arena mellan två formstarka lag. Leksand fick senast stryk mot Örebro med 4-3, trots detta gjorde man en av sina bättre matcher i år. Mora vände 0-2 till vinst med 5-4 mot Tingsryd, och man har nu tagit poäng i samtliga nio (!) matcher sen tränarbytet. Här testar jag ett under/över spel samt en liten slant på 1×2.

  • Match: Leksand – Mora
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 1.91 (bwin)
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00

Leksand hade en kalasform innan man oväntat fick stryk hemma mot Sundsvall efter förlängning. Denna förlust följdes upp av ännu en förlust på bortais mot Örebro. Men Leksand hade greppet i två perioder där och förtjänade kanske ett bättre öde, men Örebro har klasspelare som Leksand saknar. Något som är positivt är att man hittat nätet på senaste tiden och har faktiskt gjort mål i powerplay flera matcher i rad, något man hade stora problem med innan tränarbytet. Men samtidigt som man hittat målet så har defensiven blivit lidande och man har nästan snittat fyra insläppta mål i de tre senaste matcherna, samtliga dessa matcher har även gått över linan 5,5 mål.

Till dagens match vill man inte avslöja skadeläget i laget, utan inväntar värmningen. Klart är iallafall att Prestberg, Händemark och Raffl missar denna match pga skador. Sen finns det en del frågetecken i laget som Enström och Timander. Bägge dessa herrar var med senast i Örebro efter en tids skadefrånvaro, återstår att se hur deras kroppar svarade på den matchen.. Senast lämnande man även Lucas Sandström utanför laget till förmån för Tommy Enström, Sandström fick istället spela med J20-laget. Oklart hur det blir med Sandström idag.

Mora har visat en enorm styrka efter tränarbytet och har åtta raka vinster (övertid och straffvinster inräknat). I flertalet matcher har man legat under med ett par puckar för att sedan vände på steken och vinna. Näst senast låg man under med hela 4-0 mot Borås, ett underläge som vände till 5-4 efter straffar, mycket starkt! Anfallsspelet finns där och det är ingen tvekan om att man håller hög allsvensk klass i den delen av laget. Man är faktiskt det lag efter Örebro som gjort mest mål i hela allsvenskan. Men i försvarsspelet har det sett riktigt darrigt ut och man har inte alls spelat med den nogrannhet som krävs.

Henrik Karlsson som senast spelat i Vitryssland har provtränat med Mora under en veckas tid, han har imponerat så pass mycket att han förtjäna ett kontrakt säsongen ut. Blir alla papper klara till dagens match finns han med och kommer garanterat få spela. I övrigt så finns det frågetecken för Kalle Ekelund och Tom Nilsson till dagens match, bestäms senare under dagen om dessa ska lira. Sedan långt tidigare saknas Patrik Andersson och Alexander Sundström.

————————————————————————————

Två lag som har en mycket bra anfallsuppsättning och en sämre backuppsättningen. Fullsatt hall och spelare som vill otroligt mycket, tror det blir en chansrik match och hoppas på många mål.

Spelar även 1/10 units på Mora till 3.35, väldigt jämnt mellan dessa lag och då är 3.35 riktigt lockande.

/e@sy