Hockeylördag och full omgång i SHL. Det bjuds på en riktigt bottenmatch och lite av en måstematch för ena laget att vinna. Det lag jag talar om är Modo som åker till Leksand för att bryta sin tunga trend. Modo har lyckats tagit fyra poäng av nio möjliga mot Leksand. Utökas poängskörden idag eller blir Modo alltmer avhängda?

 

  • Match: Leksand – Modo
  • Serie: SHL
  • Speltips: X2
  • Odds: 2,00 @ Ladbrokes
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 17/1, 16:00

Leksand kommer till spel med seger i den förra omgången. Då besegrades Örebro med 2-1 på bortaplan. Ett lag Leksand har haft lätt emot och laget tog sin åttonde seger av lagens nio senaste möten. Men segern satt hårt inne och 2-1 målet kom med bara sex minuter kvar av matchen. Egentligen borde Örebro ha vunnit sett till målchanser och till spelet, vann bland annat skotten med 40-12. Det är mål som räknas i ishockey!

Tack vare segern håller Leksand jämna steg med lagen ovanför kvalstrecket. Leksand står för stunden på fyrtiofem poäng efter trettioåtta spelade omgångar och ligger på en elfte plats i tabellen. Laget har bara tre poäng upp till Brynäs som ligger ovanför strecket.
Formen är dock inget vidare och lagets trepoängare är dom enda poäng Leksand har tagit på sina fem senaste matcher. Det gör Leksand till seriens näst formsvagaste lag.

Hemma i Tegera Arena går det inte lika bra som det gjorde förra säsongen. Leksand har spelat arton hemmamatcher. Det har resulterat i nio segrar, varav två efter övertid/straffar och nio förluster, varav tre efter övertid/straffar. Det gör att Leksand har spelat ihop tjugoåtta poäng på hemmaplan och är seriens elfte bästa hemmalag.
I den senaste hemmamatchen föll laget mot Linköping med 3-2. Det var Leksand’s tredje förlust på sina fem senaste hemmamatcher. Noterbart är att Leksand bara har tagit alla poäng själva i en av dessa fem matcher.

Leksand kommer till spel utan, enligt Skadekollen.com:
Joakim Lundström
David Åslin

leksand_200 V.S modo_200

Modo visade upp ett betydligt bättre spel i sin senaste match än vad laget har spelat den senaste tiden. Men trots det blev det förlust hemma mot Färjestad. Detta fast det var Modo som tog ledningen under den första perioden. Färjestad kvitterade i den andra och satte det matchavgörande målet med sju minuter kvar av matchen.

Förlusten innebar att Modo förlängde sin segerlösa svit. Laget är nu uppe i åtta raka förluster och tolv raka matcher utan en trepoängare.
Modo har endast tagit ett poäng på sina fem senaste matcher och det gör Modo till seriens formsvagaste lag. Inte så oväntat kanske.
Med den svaga formen och tunga perioden har Modo dalat ner långt i tabellen. Modo har efter trettioåtta omgångar tagit trettiosju poäng och ligger sist i tabellen. Det är just nu hela åtta poäng upp till nästjumbon Leksand och elva upp till Brynäs på säker mark.

Bortaspelet har varit lite fram och tillbaka under säsongens gång. Modo kommer till spel med tre raka förluster på bortais efter förlust i den senaste bortamatchen mot Luleå med 2-1. Modo har bara en seger på lagets fem senaste bortamatcher.
Modo har spelat nitton borta matcher. På dessa matcher har det blivit sex segrar, varav två efter övertid/straffar och tretton förluster, varav två efter övertid/straffar. Totalt har laget spelat ihop arton poäng på bortais och är seriens nionde bästa bortalag.

Modo kommer till spel med samma lag som senast. Linus Ullmark är dag till dag och Travis Roche är tveksam till spel.

Säsongens fjärde möte av fem.
Den första matchen spelades i Fjällräven Center. Där vann hemmalaget Modo med 5-3.
Den andra matchen spelades i Tegera Arena och där vann Leksand med 5-4. Noterbart är att det avgörande 5-4 målet kom med endast trettiofem sekunder kvar av matchen.
I den senaste matchen som spelades i Fjällräven Center slutade 3-3 efter fulltid. I straffläggningen kunde Leksand avgöra och plocka med sig bonuspoängen.

Modo’s sista chans att haka på tåget för att nå slutspel?
Det lär det inte vara men förlust idag och dom närmsta lagen till Modo vinner så är det fjorton poäng upp till säker mark med bara sexton omgångar kvar att spela.
Förutsättningarna är glasklara för Modo, vinn matchen. Det bör inte vara omöjligt då mötena hittills mot Leksand den här säsongen har varit jämna och målrika. Modo visade upp ett bra spel i den senaste matchen och med Perra Johnsson i båset har det sett bättre ut än tidigare, trots att segrarna har uteblivit.
Leksand’s spel i den förra matchen var nästintill ett skämt. Laget backade hem och fick iväg endast tolv skott på mål, men det räckte till seger. Men för det neutrala ögat är det inget vi vill se i Sverige’s bästa liga.
Leksand är även dom inne i en tung trend och får inte full utdelning på hemmaplan. Det kan passa Modo som har lyckats hyfsat på bortaplan den här säsongen.
Med ett desperat Modo som måste ta poäng för att inte ge upp hoppet om serien. Samt har besegrat Leksand under säsongen och tagit poäng i två av tre matcher gör att jag tror Modo löser poäng idag.
Leksand är alldeles för stora favoriter sett till lagets form och tabellplacering.
Mitt spel blir X2 till 2,00 hos Ladbrokes