Tungviktsmöte i Tegera Arena ikväll när Leksand och Malmö gör upp om viktiga poäng kring två olika streck. Ena laget har imponerat extra mycket på mig på slutet, så jag väljer att gå in med en ganska stor slant här.

  • Match: Leksand – Malmö
  • Spel: Leksand
  • Odds: 1.76 @ Bet365
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 19:00

Leksand har en bra period bakom sig och har faktiskt bara en förlust på de tio senaste matcherna efter 60 minuters spel. Senast tog man en viktig seger mot Tingsryd efter straffar, men man var det klart bättre laget i matchen och hade lika gärna fått med sig alla tre poäng. Segern där innebär att man har sju poäng till godo på fyran Västerås, något som man säkerligen vill utöka idag. En av Leksands hetaste spelare för tillfället är Martin Janolhs, 20 åringen som varit utlånad till Norge under denna säsong efter en mindre lyckad säsongsstart. Nu har han trampat igång och har öst in poäng de senaste matcherna.

Ikväll saknas Enström (sjuk), Händemark (skadad) och Olimb (landslag). I övrigt är de flesta pigga och krya. Pelle Prestberg var inte med senast mot Tingsryd, men verkar finnas med till kvällens match.

Malmö har också en bra form med två raka trepoängare i ryggen. Först slog man tillbaka Tingsryd med 3-0, för att sedan vinna över Sundsvall med 2-1. Man har dock inte imponerat på mig särskilt mycket och jag tror man faktiskt man missar play-off i år. Stor matchvinnare på slutet har varit Pontus Sjögren som bara släppt in ett mål på två matcher, det finns inte på min karta att han gör ännu en stormatch idag igen.

Hittar inget om skadeläget i Malmö så man kör nog på som senast mot Sundsvall.

—————————————————————————————

Jag ifrågasätter fortfarande kämpaglöden i Malmö, och den behövs verkligen om man ska rubba Leksand på bortais idag. Malmö har varit ut mot lite billigare motstånd på slutet och har lutat sig mot en fenomenalt målvaktsspel. Idag blir det tuffare emot och jag tror inte att målvaktsspelet sitter i. Tycker 1.76 känns bra, som Bet365 erbjuder.

/e@sy