Match nummer fem och helt lika i matchserien. Leksand fortsätter att dras med skadeproblem och saknar viktiga kuggar. Nu har lagen lärt känna varandra betydligt bättre än från första matchen. Malmö såg hetare ut senast och var det bättre laget. Lyckas Malmö ta med det spelet till bortaplan och ta över kommandot?

  • Match: Leksand – Malmö
  • Liga: SHL
  • Speltips: X2
  • Odds: 1,84 @ bet365
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 27/3, 19:00

leksand_200V.S malmo_200

Malmö kvitterade i matchserien till 2-2. Detta efter att ha gjort en strålande inledning av matchen och tog tidigt tag i kommandot, styrde och ställde det mesta. Det dröjde till exempel bara en minut innan 1-0 målet trillade in. Därefter tog det tio minuter innan 2-0 satt. Leksand lyckades reducera i slutet av den andra perioden men med ett sent 3-1 i period tre kunde Malmö se till att bärga segern.
Segern var klart rättvis och Malmö var det bättre laget under hela matchen. Framförallt i den första och andra perioden.

Malmö inledde matchserien med att ”skrälla” och vinna med 4-3 på bortaplan. En stark upphämtning och ett turligt 4-3 mål i slutet av matchen såg till att skåningarna tog ledningen i matchserien.

I match två i Malmö Arena var Malmö det bästa laget. Men den här gången var det Leksand som skulle vända på matchen. Hemmalaget tog ledningen med både 1 och 2-0. Leksand kom ikapp till 2-2 och tvingade fram en förlängning. Och den här gången var studsen med Leksand i en chansfylld övertid och kunde fixa fram till 1-1 i matcher.

Match nummer tre såg Leksand ut att gå mot en kassaskåp säker seger. Först en tidig ledning, som blev hela 4-0 efter åtta minuter i den sista perioden. Malmö ville däremot inte ge upp och kom så nära som 4-3, men lyckades inte få in 4-4 pucken.

Summerat är att Leksand är klart illa ute. Laget dras med tunga skador och spelet är inte det bästa. Malmö har varit det bättre laget sett över samtliga matcher och Leksand har med lite tur och skicklighet fortfarande möjligheterna att rädda ett SHL-kontrakt.

En match som kan bli Leksands sista hemmamatch för säsongen.
Det är frågan om det inte kan bli det? Leksand var inte bra senast och det var inte heller den första matchen mellan lagen där Leksand inte var riktigt med. Malmö verkar hungrigare och mer inställda på vad som står på spel. 
Malmö’s nästan fulla upphämtning i match tre gav en rejäl boozt till laget som verkligen spelade bra senast och kvitterade i matchserien. Malmö har betydligt fler positiva saker att ta med sig än vad Leksand har från den matchen.
Leksand var under säsongen inget imponerande hemmalaget medan Malmö var stabila på bortais. Däremot ska det inte vägas in alltför mycket i vad som händer nu.
Men Leksand med sina skadeproblem där M. Ritola saknas, tveksamheter kring J. Ryno är tunga avbräck. Malmö verkar däremot ha återfått sina spelare, osäkert läge kring D. Lifiton.
Men med ett Leksand som kommer spela med kniven mot strupen och all press ligger på hemmalaget. Leksand har inte fått spelet att stämma fullt ut under säsongen och Malmö kommer störa laget ikväll.
Därav blir mitt spel X2 till alldeles för höga 1,84 hos bet365.