Den sjunde och direktavgörande matchen om vilket lag som spelar i SHL säsongen 2015-2016. Leksand står som favoriter enligt spelbolagen men ska hemmalaget verkligen vara såpass stora favoriter? Ett lag som darrade något i match fem och förlorade match sex mot ett vilt kämpande Malmö. En sjunde match där Malmö har allt att vinna medan Leksand har allt att förlora.

  • Match: Leksand – Malmö
  • Liga: SHL
  • Speltips: Money line Malmö
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 2/4, 19:00

leksand_200V.S malmo_200

30.03.15SHLMalmöLeksand6 : 3
27.03.15SHLLeksandMalmö2 : 1
24.03.15SHLMalmöLeksand3 : 1
21.03.15SHLLeksandMalmö4 : 3
18.03.15SHLMalmöLeksand2 : 3
(2 : 2)
15.03.15SHLLeksandMalmö3 : 4

Det har hittills varit sex jämna matcher och lagen har vunnit både på bortaplan som hemma.
I det sjätte och senaste mötet vann Malmö med 6-3. En match som var jämn, men där Malmö hela tiden höll ett litet litet försprång. Först kom 1-0 till hemmalaget och Leksand kvitterade. En kvittering som inte stod i många minuter innan Malmö gjorde 2 och 3-1. Leksand lyckades reducera i slutet av den första perioden.
Malmö utökade ledningen till 4-2 direkt i den andra perioden. Men knappt två minuter senare kom 4-3. Malmö fortsatte framåt trots Leksand’s reducerings mål och när alla trodde att Malmö gjorde 5-3 såg det klart ut. Men målet dömdes bort och nu tänkte många att Malmö kommer börja darra.
Men skärpan och fokuset hos Malmö spelarna behölls och istället för en 4-4 kvittering kom både 5 och 6-3 för Malmö.
En rättvis seger och det blir en sjunde och direkt avgörande match.

Summerat från dom sex matcherna är att Malmö har bjudit upp till kamp. Leksand har inte haft det lätt och med tanke på skadorna i laget kommer det fortsatt att vara tufft.
Malmö tog ledningen i matchserien men efter det har Leksand varit i förarsätet sen laget kvitterade matchserien i match nummer två.

Nu väntar en sjunde och direkt avgörande match där Leksand har allt att förlora och Malmö allt att vinna.
Leksand har verkligen pressen på sig ikväll. Alla fans skriker efter seger och det finns mängder av faktorer som talar emot Leksand. En sak är att Leksand har aldrig vunnit ett negativt kval. Sen har spelet sett allt mer darrigt ut när Malmö gång på gång kvitterat i matchserien.
I match fem syntes det tydligt att Leksand var tagna av stundens allvar och bitvis i match sex. Där darrade till och med O. Alsenfelt och en Alsenfelt i dålig form bådar inte gott för dalmasarna.
Malmö visade verkligen att laget ska upp till SHL i den förra matchen och där visades det inga som helst nerver på vad som stod på spel.
Ett Malmö som varit totalt uträknade är helt plötsligt en seger ifrån SHL. Det blir nu en match där Malmö mot alla odds har allt att vinna och spelar laget som man har gjort till största delen av playoff-serien kommer Leksand få det svårt.
Jag tror Leksand kommer agera krampaktigt och nervöst. Vågar Malmö spela sitt spel i den här matchen så kommer laget spela i SHL nästa säsong.
Mitt spel blir Malmö som segrare inklusive övertid till 2,25 hos bet365.