Full SHL-omgång med nedsläpp redan 16.00 under lördagen. I en av dom sex matcherna finner vi ofantligt formsvaga Leksand som kommer till spel med fyra raka förluster och en horribel målskillnad 4-17 på dessa matcher. Att då möta ett Luleå som har kammat fullt sen segern i Champions Hockey League blir en tuff uppgift för detta Leksand. Har laget något att sätta emot eller är norrbottningarna för tunga i mötet?

  • Match: Leksand – Luleå 
  • Serie: SHL
  • Speltips: Money line Luleå
  • Odds: 1,78 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 14/2, 16.00

Leksand började starkast mot Brynäs i den förra omgången och laget tog en tidig ledning. Det fanns även bud för fler mål under period ett för Leksand, men det blev inga fler. Brynäs kom ut som ett nytt lag i den andra perioden och tog över allt och lite till och en kvittering och en ledning kom innan den andra perioden var över. Brynäs kunde till slut vinna med 4-1 efter att ha avgjort i tom målbur.

Leksand förlorade därmed den andra raka matchen sen uppehållet och den fjärde raka i serien. Det gör Leksand till seriens formsvagaste lag. Inte nog med det så har även laget tappat det lilla försprång det fans ner till Brynäs. Nu är det istället tvärtom och Brynäs har två poäng fler än Leksand och befinner sig på en tionde plats.
Leksand landar på femtiofyra poäng och ligger på plats elva med nio omgångar kvar att spela.

Inne i Tegera Arena har Leksand inte rosat marknaden lika bra som laget gjorde den förra säsongen. Det har trots allt nästan blivit någon fler seger än förluster på hemmaplan. Dock har Leksand bara plockat trettiosju poäng på hemmaplan och är därmed seriens elfte bästa hemmalag efter tjugotre hemmamatcher.
Leksand föll i sin senaste hemmamatch mot Färjestad med 4-1 och förlorade då sin andra raka hemmamatch och har tre segrar på sina fem senaste hemmamatcher.

Leksand kommer till spel utan enligt Skadekollen.com:
Mattias Guter

leksand_200V.S lulea_200

Luleå däremot har verkligen hittat formtoppen efter att ha vunnit Champions Hockey League. Laget har radat upp seger efter seger och är nu uppe i två raka segrar i SHL. Nu sist besegrades Skellefteå med 5-4 inne i Coop Arena. En match som såg ut att gå mot förlängning då Skellefteå kvitterat till 4-4 med bara en och fyrtionio kvar av matchen. Luleå fick chansen att avgöra med en man mer under slutminuten och när klockan stod på 19:39 avgör hemvändaren Johan Harju med sitt andra mål för kvällen.

Luleå har nu tagit poäng i fyra raka matcher och har tagit tio poäng på sina fem senaste matcher. Det gör laget till seriens fjärde formstarkaste lag. En stigande form och ett klart bättre spel gör att Luleå nu har ryckt ifrån bottenlagen och börjar blanda sig i chansen att kunna nå slutspel med en direktplacering. Luleå har efter fyrtiosex omgångar sextiosju poäng och är fem poäng efter närmsta lag på direktplats till slutspel.

På bortaplan har Luleå varit bra under säsongen. Laget har spelat tjugotre bortamatcher och har på dessa matcher tagit tjugoåtta poäng. Det gör laget till seriens sjätte bästa bortalag.
Luleå besegrade Linköping i sin senaste bortamatch med 4-3 och tog därmed sin andra raka seger på bortaplan och har nu två segrar på sina fem senaste bortamatcher.

Luleå kommer till spel utan enligt Skadekollen.com
Jonathan Sigalet (avstängd)
Jan Sandström
Per Savilahti-Nagander
Joel Lassinantti
Robin Jonsson
Andreas Hjelm

Det femte och sista mötet den här säsongen.
Luleå har en rejäl plusstatistik på Leksand den här säsongen. Det började med en utskåpning i Tegera Arena då Luleå vann med hela 8-0!
Leksand fick revansch i mötet efteråt i Coop Arena då man vann med 4-3.
Därefter har det varit Luleå för hela slanten och först vann laget med 3-2 på bortaplan efter förlängning och vann nu sist med 3-0 på hemmaplan.
Luleå är nu uppe i 3-1 i inbördes möten den här säsongen och har en målskillnad mot Leksand på 17-6.

Luleå lyckas sätta Leksand i en ännu djupare formsvacka?
Ja, jag må tycka det. Detta på grund av Luleå’s spel den senaste tiden. Två tunga skalper mot först Linköping borta, 4-3 och nu sist mot fenomenala Skellefteå med 5-4. Inte nog med så avgjorde Luleå på ett sätt som verkligen ger boost för kommande matcher.
Leksand däremot ser slitet ut och laget får ingenting att fungera. Endast fyra mål framåt på lagets fyra senaste matcher och försvarsspelet och målvaktsspelet är inte som det borde. Det började bra mot Brynäs men allt eftersom vek laget ner sig och förlusten var rättvis.
Luleå har plusstatistik mot Leksand den här säsongen och har nollat Leksand i två av dom fyra mötena. Inte nog med det så har Luleå vunnit två jobbiga matcher i Leksand. Först en 8-0 och sen en 3-2 seger efter förlängning. Då kvitterade Luleå till 2-2 med bara trettiotre sekunder kvar och hämtade ikapp 0-2 till 2-2.
Ett Luleå som verkligen fått fart på grejorna och laget öser in mål och hemvändaren J. Harju ser ut att komma till sitt rätta jag. Detta är en passande uppgift för Luleå om laget ska vara med och slåss om direktplatserna till slutspel.
Mitt spel blir därmed Luleå som segrare inklusive övertid och straffar till 1,78 hos Unibet.