Premiären av hockeyallsvenskan närmar sig och i första omgången får nykomlingen Karlskrona åka upp till seriefavoriten Leksand för match. De kommer sättas på prov direkt mot ett av seriens vassaste motstånd. Karlskrona har rustat i många år för att ta steget till hockeyallsvenskan och förra säsongen lyckades man äntligen. Observera att speltoppet är först onsdag 12 september, men jag måste lägga ut den nu direkt då jag är säker på att oddset slashas.

  • Match:Leksand – Karlskrona
  • Speltips: Karlskrona 2 & X2
  • Odds: 12 & 4.65 @ Unibet
  • Insats:4/10 & 5/10
  • Spelstopp: 12 sep 19.00

Nu undrar säkert de flesta varför i helsike jag ska tippa emot seriefavoriten? Leksand möter Karlskrona, som inte på nåt sätt är ett dåligt lag. Leksingarna står i fjuttiga 1.15 och det är inte spelvärt nånstans oavsett förutsättningar. Vi pratar om Sveriges näst högsta liga och vi får ett odds på 12 gånger pengarna på ena laget. Karlskrona är ingen dålig klubb och har under de senaste åren varit en av division 1 mest hatade klubbar, men även en av de mest älskade. Alla som kan hockey vet att steget från division 1 till hockeyallsvenskan är gigantiskt och hur svårt det är att ta det sista steget. Från början är det 60 lag där alla ska spela en massa olika serier för att sedan spela playoff mot varandra, för att tillslut kora de fyra bästa division 1 lagen. Det är ju inte klart där. Nu ska det in två allsvenska lag bland dessa fyra och spela en kvalserie där de två bästa går upp. Ni anar inte hur svårt det är. Karlskrona lyckades. De är förmodligen en av allsvenskans rikaste klubbar, publikintresset är enormt och de har behållt det mesta i spelarväg och dessutom fyllt på med en hel del spets. Jag säger inte att Karlskrona kommer vinna den här matchen, utan ska jag vara ärlig så måste man tro på Leksand. Men det handlar även om oddsvärdering. Karlskrona har 12 i odds vilket innebär att de ska vinna 1 av 12 matcher borta mot Leksand för att gå jämnt ut. Det gör dom utan tvekan. Det är därför det här är ett saftigt överodds och måste spelas. Oddset kommer sänkas till ett mer rimligt odds. Rak bör kanske ligga på 5-6 nånstans. Kanske lägre än det. Enligt mitt tycke.

Leksand är topptippade och har en bra försäsong bakom sig med flertalet vinster mot elitserielag. De har behållt de flesta i truppen från förra säsongen. Erik Hanses i målet har fått ett till år på nacken och kommer bli en viktig kugge för Leksand om de ska nå långt. De har förstärkt med bland annat Pär Edblom från Örebro, men de har även tappat viktige Ken Andre Olimb. Ska Leksand äntligen lyckas eller är de fortfarande för tunna för att ta sig tillbaka till eliten? De kommer förmodligen vara med uppe i toppen, men de har värvat för dåligt för att räcka hela vägen. Dessutom blir poängkungen Pelle Prestberg borta minst halva säsongen. Stort avbräck. Men självklart kommer de vara med i toppen som jag sa tidigare.

Prestberg är borta från spel

Leksand
IN:
Pär Edblom, Örebro
Kevin Kapstad, Landshut
UT:
Lucas Sandström, Asplöven
Ken Andre Olimb, Bofors
Mads Bödker, Malmö
Tommy Enström, Tingsryd
Henrik Andersén, Dijon 

Karlskrona
IN:
Mikael Kurki, Blues
Oskar Östlund, Växjö J20
Henric Höglund, Vita Hästen
Jesper Jensen, Hamburg
Logan Stephenson, Vålerenga
Shay Stephenson, Vålerenga
Patrik Magnusson, Borås
UT:
Kenny Källström, Strasbourg
Jonas Karlsson, Mörrum
Hans Ottinger, slutar
Henrik Sirbäck, Kristianstad

Karlskrona har fått behålla mer eller mindre hela truppen från förra årets succé. De som de har tappat är spelare som ändå förmodligen skulle fått sparsamt med speltid. De har plockat in spetskompetens som Henric Höglund som har sprutat in poäng sista säsongerna. Många tycker att han har fått allt serverat på ett fat av Markus Erikssson (Vit Hästen), och så är det faktiskt litegrann. Men glöm inte att KHK också är ett lag av klass som Hästen. Han lär nog kunna få några mackor här också. Bröderna Stephenson har varit dominanta i norska ligan och har imponerat under försäsongen med KHK. Jesper Jensen kommer från tyska högstaligan och lär få en betydande roll. Sedan får man inte glömma Andreas Elofsson & Jonny Ågren som joinade strax innan kvalserien förra säsongen. Redan sedan innan har dom bra trupp där det känns som att alla kedjor kan gå in och producera. Leinonen i kassen har många års rutin och kommer vara duktig. Jag tror ärligt att Karlskrona blir lite av en uppstickare. De har än så länge spelat 10 t-matcher och vunnit 8 av dom mot blandat motstånd. Bästa segrarna får ses vara mot Malmö (5-0) och Örebro (2-3). Och ska dom vinna matcher så är det väl i början en nykomling ska ta poäng. Så brukar det vara iallafall.

Nej, vi får 12 i odds, och det spelar jag med en ganska skaplig peng. Totalt går jag in med 9 av 10 units, men delar upp det med 4 units på raka KHK-segern och 5 units på X2 till 4.65 gånger pengarna. Jag noterar igen, bara för att jag går in med ganska stor peng så betyder det inte att spelet på nåt sätt är säkert. Kolla spelvärdet grabbar, därav lite högre insats.

Lycka till! Passa på att följa oss på twitter @spelaspelse & mig @HedenskogH

/Heden