Leksand återvänder hem till Dalarna efter en blytung förlust mot Djurgården under gårdagen med 4-3 efter förlängning. Det är nu sex poäng upp till säker mark med bara tre omgångar kvar. Har Leksand gett upp situationen och lägger istället fokus på kvalspel när formstarka Frölunda kommer på besök?

  • Match: Leksand – Frölunda
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1.82 @ ComeOn
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 28/2, 18.30

Leksand började perfekt mot Djurgården i gårdagens bortamatch och tog en tidig 1-0 ledning. Men sen gick det fort och plötsligt var det 2-1 till hemmalaget. Leksand lyckades kvittera till 2-2 och sedan till 3-3, men laget lyckades inte avgöra och slarvade istället in 4-3 i förlängningen.
Förlusten innebar Leksand’s tionde raka och nu är goda råd dyra. Leksand ligger på en elfte plats med femtiosex poäng när det återstår tre omgångar och har sex poäng upp till Brynäs på säker mark. Inte nog med att läget är kritiskt så har laget även en betydligt sämre målskillnad än Gävle-laget och kommer sannolikt behöva fler poäng än Brynäs om detta ska gå vägen.

Hemma i Dalarna och i Tegera Arena har inte spelet fungerat alls den senaste tiden. Förlust i den förra hemmamatchen mot Skellefteå med 2-6 och laget åkte på sin femte raka hemmaförlust.
Leksand har spelat tjugosex hemmamatcher och tagit trettiosju poäng på hemmaplan. Det gör Leksand till seriens elfte bästa hemmalag.
Laget lyckas däremot ligga i toppen av tabellen i att ha spelat målrika hemmamatcher. I  arton av dom tjugosex hemmamatcher har linan 4,5 mål passerats.
Inte nog med det så har Leksand’s tio senaste hemmamatcher slutat över 4,5 mål.

Leksand kommer till spel utan:
J. Ryno (osäker)
R. Russell (osäker)

leksand_200V.S frolunda_200

Frölunda förstörde kvällen för Modo och Peter Forsberg när laget rent ut sagt körde över hemmalaget och vann med hela 6-1. Frölunda avgjorde matchen redan efter den första perioden då ställningen var 3-0 till bortalaget.
Segern blev Frölunda’s andra raka och den tredje på lagets fem senaste matcher. En poängskörd på sju pinnar på dessa matcher gör Frölunda till SHL’s sjätte formstarkaste lag.
Laget jagar frenetiskt andra platsen i tabellen och har samma poängskörd som den nuvarande tvåan Växjö. Båda lagen står på nittiotvå poäng, men Växjö ligger före tack vare plus trettiosju i målskillnad mot Frölunda’s plus tjugofyra.

På bortaplan har Frölunda gått starkt under hela säsongen och laget har tagit trettionio poäng på tjugosex bortamatcher. Det gör Frölunda till SHL’s tredje bästa bortalag. Däremot har laget inte haft ett lika stabilt försvarsspel på bortais och har släppt in fler mål än vad laget har gjort. En målskillnad på 60-63 ger ett snitt på 4,76 mål per match.
Frölunda vann över Färjestad i den förra bortamatchen med 4-3 efter straffar och tog lagets tredje bortaseger på dom fem senaste. Noterbart är att fyra av dom fem matcherna har slutat över 4,5 mål.

Frölunda kommer till spel med samma lag som mot Modo senast.

Det femte och sista mötet för säsongen.
Frölunda har hittills vunnit tre matcher medan Leksand bara har vunnit en.
I den första matchen vann Frölunda med 2-1 på bortaplan.
Lagens andra möte slutade i en 3-1 seger för Frölunda på hemmaplan.
Det tredje mötet vanns av Leksand med 2-1 efter förlängning.
Lagens senaste möte resulterade i ännu en målsnål drabbning och en Frölunda vinst med 2-1 på hemmaplan.
Noterbart är att samtliga möten under säsongen har slutat under 4,5 mål.

Blir även det femte mötet målrikt och försvarsinriktat?
Det vette tusan. Det finns bara en sak för båda lagen egentligen i den här matchen och det är att satsa framåt. För Leksand’s del måste det bli tre poäng idag och om Leksand inte tar poäng överhuvudtaget trots att Brynäs förlorar är laget med 99% säkerhet klar för kvalspel.
Frölunda måste även dom framåt. Laget har en alldeles för svag målskillnad jämfört med Växjö och om lagen tar lika många poäng måste Frölunda förbättra sin målskillnad då laget har tretton mål förre i den kolumnen.
Leksand’s försvarsspel under gårdagen var bitvis katastrofalt och Djurgården fick göra fyra mål tack vare slarvigt försvarsspel. Det gynnas inte när glödheta Frölunda kommer på besök som har gjort tio mål på dom två senaste matcherna.
Förutsättningarna är att båda lagen måste göra många mål, ta tre poäng och helt enkelt vinna matchen.
Leksand har spelat arton av sina tjugosex hemmamatcher över 4,5 mål och det ska mycket till om det inte blir en nittonde gång för den här säsongen.
Mitt spel blir över 4,5 mål till 1,82 hos ComeOn.