Hett möte i Tegera Arena ikväll då Leksand och Djurgården drabbar samman. Ett möte som garanterat kommer locka storpublik och tända hemmaspelarna lite extra mycket.  Djurgården har inte imponerat hittills och borde väl få det tufft här?

  • Match: Leksand – Djurgården
  • Spel: Leksand
  • Odds: 2,12 @ betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Leksand har imponerat stort i inledningen på hockeyallsvenskan och har faktiskt bara åkt på pumpen under 60 minuter en gång hittills, det kom i bortamatchen  mot Asplöven där man gjorde ett ordentligt bottennapp. Efter detta har man alltså sex raka matcher med poäng och man kommer ifrån en imponerande vinst på bortais mot svårspelade Oskarshamn. Något som verkligen talar för Leksand är det otroligt effektiva powerplay man visat upp där man gör mål på osannolika 43,75% av sina överlägen. Så det vill till att Djurgården rör på benen idag för att inte hamna på botbänken, för då kommer det smälla direkt. Och med 6000 dalmasar på läktarn idag blir det givetvis ett stort tryck på domaren och man kommer säkert få med sig några billiga utvisningar. En spelare som Djurgården får se upp med är Filip Forsberg som inlett serien riktigt bra och stod för 2+2 mot Oskarshamn senast.

Leksand mönstrar ett starkt lag idag och det är endast Jacob de la Rose som saknas pga avstängning.

Filip Forsberg är glödhet.

Djurgården hade enorma förväntningar på sig inför starten av hockeyallsvenskan och det var nog många som trodde man skulle gå igenom detta ganska enkelt. Men redan nu i inledningen av serien så inser nog de flesta att Djurgården kommer få det ordentligt tufft att ta sig tillbaka till elitserien. Efter åtta spelade matcher har man bara lyckats skrapa ihop 10 poäng och det är helt klart en missräkning för föreningen. Formen är inte heller särskilt vass och man kommer ifrån två raka förluster mot Västerås och nu senast lite överraskande mot Bofors på hemmais. Man har nu värvat till sig Douglas Murray som gjorde debut senast mot Bofors och det var väl ingen höjdardebut direkt. Man har även värvat Gabriel Landeskog som kommer bli ruskigt viktig för Djurgården, men han är inte klar och debuterar först på onsdag.

Michael Holmqvist spelar inte ikväll och istället går Markus Ljungh in som center i den femman.


Leksand har imponerat på slutet och med lapp på luckan i Tegera Arena kommer man bli svåra att tas med för Djurgården. Ett Djurgården som allt annat än imponerat och jag tror man kommer få vända hem med tredje raka förlusten.

/e@sy