Full omgång i SHL och det är alltså sex matcher på menyn. Vi bjuds på ett riktigt klassikermöte när Leksand möter Djurgården på hemmaplan. Båda lagen kommer med seger i ryggen och kan Leksand rubba på Djurgården’s form med poäng i sju raka matcher.

  • Match: Leksand – Djurgården
  • Serie: SHL
  • Speltips: Money line Leksand
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 18/11, 19:00

Leksand börjar få ordning på grejorna igen efter den turbulenta inledning av säsongen. Nu senast vann laget mot Modo med 5-4 på hemmaplan. En ordentligt svängig match där Leksand hade ledning med 2-0 och 4-2 innan Modo åt sig ikapp till 4-4. Men med endast trettiofem sekunder kvar av matchen avgör Linus Hultström och tar med tre poäng till dalmasarna.

Leksand har på lagets fem senaste matcher tre segrar och två förluster. Med totalt åtta poäng av femton möjliga är Leksand seriens sjunde formstarkaste lag.
Med en stigande trend och bättrande spel närmar sig Leksand lagen ovanför strecket. Laget står för stunden på arton poäng efter tjugo spelade omgångar och är nu ”bara” sex poäng bakom Färjestad som är närmsta lag ovanför kvalplats.

Hemmaspelet var i början ett rejält misslyckande. Det dröjde ända till lagets sjunde hemmamatch innan den första trepoängaren fixades. Då vann laget med 6-3 över Växjö och efter det har laget radat upp fyra raka segrar på hemmaplan. Med totalt femton inspelade poäng efter tio spelade omgångar är Leksand SHL’s tionde bästa hemmalag.

Leksand kommer till spel utan:
Johan Svedberg
Ryan Russell
Toni Kähkönen

leksand_200 V.S djurgarden_200

Djurgården har verkligen imponerat i sin comeback säsong i SHL. Laget har inte mindre än tagit poäng i sju raka matcher och med seger i förra omgången tog laget sin andra raka seger. Då besegrades HV71 med 3-2 efter straffar och segern var välförtjänt.

Med tre segrar och två förluster på lagets fem senaste matcher och tio poäng är Djurgården seriens andra formstarkaste lag. Med massa poäng i rad visar det sig även i tabellen. Med trettiotre poäng efter tjugo spelade omgångar ligger Djurgården på en imponerande fjärdeplats.
Laget är endast tre poäng bakom trean HV71 men har bara ett ner till femman Linköping och sexan Örebro.

Bortaspelet har varit bra och med fjorton poäng efter tio spelade bortamatcher är Djurgården seriens femte bästa bortalag. Nu senast besegrades Modo med 2-1 på bortaplan. I och med den segern har Djurgården fyra segrar på lagets fem senaste bortamatcher. Inte nog med det har laget tagit poäng i fem raka bortamatcher.

Djurgården kommer till spel utan: (enligt skadekollen.com)
Mattias Guter
Markus Nordlund
Alexander Falk
Sebastian Lauritzen
Daniel Fernholm

Lagen har mött varandra en gång under säsongen.
Den matchen spelades i Globen och där vann hemmalaget Djurgården med 4-1.

Fyra raka hemmasegrar mot två raka bortasegrar.
Leksand börjar alltmer likna ett lag och inte nog med det så spelar laget en otroligt bättre hockey än vad laget har gjort den senaste tiden. Framförallt på hemmaplan där laget nu har fyra raka segrar och har slagit lagen Växjö, Brynäs, Linköping och Modo. Det har stärkt självförtroendet i truppen och med segern senast med ett sent avgörande mot Modo har nu Leksand äntligen kontakt med lagen ovanför.
Djurgården har imponerat och poäng i sju raka matcher säger sitt. Det är en bra statistik. Nu senast slog laget HV71 men fick slita ordentligt trots att laget var det bättre laget.
Med ett Leksand som är på uppgång och verklig kontakt med lagen ovanför strecket tror jag Leksand tar chansen och tar lagets femte raka hemmaseger. Med få skador mot ett Djurgården som saknar en del lirare har Leksand goda möjligheter.
Med en troligtvis fylld arena kommer Leksand få en sjätte utespelare och laget tar troligtvis den hjälpen.
Mitt spel blir Leksand som segrare inklusive övertid och straffar till 1,80 hos bet365.