Vi har en del matcher i hockeyallsvenskan idag och jag vänder blicken mot Tegera Arena där Leksand och Bofors drabbar samman. Leksand brukar ha det väldigt lätt mot Bofors på hemmais, men blir det lätt idag?

  • Match: Leksand – Bofors
  • Spel: Leksand
  • Odds: 1,75 @ expekt
  • Insats: 5/10
  • Spelstopp: 19:00

Leksand har mött riktigt bra motstånd på slutet och poängskörden får ses som godkänd på dessa matcher. De två senaste matcherna har man ställts mot Västerås och Örebro på bortais vilket är tuffa bud alla dagar i veckan. Mot Västerås var man värda en pinne tycker jag och förlustsiffrorna 4-1 speglar inte alls matchen då Västerås dessutom gjorde två baljor i öppen kasse i slutskedet av matchen. Nu senast mot Örebro stod man för en stabil insats och väldigt viktigt för Leksand var att Erik Hanses kom igång i kassen och fick hålla nollan. Efter mål från Jacob de la Rose och Patrik Hersley kunde man avgå med en 2-0 vinst där. Nu är man på hemmais och här har man haft det väldigt lätt för Bofors genom åren. På de tolv senaste mötena har Leksand elva vinster och endast en förlust mot kvällens motstånd, något som man givetvis ska ta med i beräkningen trots att det är en helt ny match ikväll.

Leksand ställer upp med samma manskap som senast mot Örebro, inga ändringar alls.

Får Leksand jubla högst även idag?

Bofors har imponerat väldiga och toppar just nu serien med åtta vinster och tre förluster. Man har som vanligt inga fixstjärnor i laget utan sliter stenhårt för varandra och är just ett lag. Man bygger det mesta på en väldigt bra defensiv och sen har Joel Gistedt spelat ruskigt bra mellan stolparna i inledningen av säsongen. Bofors är även ett väldigt fysiskt lag och drar på sig en del utvisningar per match genom det här spelet. Nu ställs man mot ett Leksand som gör mål på 39% av sina powerplay så givetvis har spelarna blivit informerade att det är ytterst viktigt att hålla sig ifrån botbänken, något som i sin tur kan hämma bortalagets spel som man är bäst på.

Christian Carlsson och Martin Sandgren är tillbaka i truppen och reser med till Dalarna.


Med det spelet Leksand visade upp senast mot Örebro så tycker jag man ska ha väldigt goda chanser till att slå tillbaka Bofors här. Joel Gistedt tycker jag har spelat lite över sin förmåga mellan stolparna och driver bara Leksand hårt på kassen tror jag puckarna kommer ramla in. Denna spelas med en medelinsats!

/e@sy