Toppmöte i hockeyallsvenskan ikväll när Leksand och Bofors drabbar samman. Leksand har ingen vass form på hemmais då man förlorat tre av de fyra senaste i Tegera Arena, man har också otroligt svårt att göra mål. Bofors kan dryga ut ett försprång på hela 15 poäng till Leksand vid vinst idag, men man har det svårt på bortais. Tycker det finns ett självklart spel här som jag synar!

  • Match: Leksand – Bofors
  • Spel: under 5,5 mål
  • Odds: 1.80 (expekt)
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 19.00

Leksand har som sagt haft det väldigt tungt i sin egna borg på slutet, där man bara har en enda vinst på de fem senaste försöken, vinsten kom senast mot Södertälje när man lyckades vinna med 3-1. Man har på slutet fått stryk mot både Tingsryd och Borås på hemmais. Det stora problemet är inte svårt att lista ut, det är att man har otroligt svårt att göra mål. Man kan inte förlita sig på att målvakt Hanses endast släpper in 1-2 puckar varje match, för det kommer dippa även där. I powerplay är man fortfarande sämst i hela allsvenskan och det håller givetvis inte.

Till dagens match saknas Enström och Prestberg som är långtidsskadade, även Raffl hämmas fortfarande av en muskelskada. Lägg därtill att Hersley är avstängd efter en ful tackling mot Almtuna, han blir ett hårt avbräck i mina ögon. Så en del juniorer får chansen idag.

Bofors gnuggar på och är endast två poäng bakom Örebro vid vinst idag. Jag trodde verkligen att man skulle börja sjunka i tabellen efter ett tag, men jag hade bevisligen fel. Vinner man idag ska man alltså tappa 15 poäng på Leksand för att inte ta sig till kvalserien, så en seger idag hade nog varit extremt skön. Man har seriens absolut bästa målvakt i mitt tycke, Daniel Bellissimo. Han storspelade senast i vinstmatchen mot Tingsryd, då han räddade 35 av 36 skott. Han har släppt in osannolika fyra (!) mål på de fem senaste matcherna.

Till dagens match är man så gott som skadefria och ställer upp med exakt samma lag som senast mot Tingsryd.

———————————————————————————-

Målvakterna i fokus idag då bägge storspelat på slutet. Leksand har släppt in minst mål i hela allsvenskan och Bofors ligger trea i den tabellen. Leksand har även otroligt svårt att göra mål, så jag tror inte på något målkalas idag. Om bara Bellissimo och Hanses har en vanlig dag på jobbet så ska inte denna match behöva gå över 5,5 mål.

Testar även 2/10 units på Bofors till 3.25, det är på tok för högt med tanke på Leksands avbräck.

/e@sy