Hockeyallsvenskan är i full gång och matcherna duggar tätt. Ikväll är det fullomgång och Leksand tar emot BIK Karlskoga i en av dessa sju matcher. Sist lagen möttes i tävlingssammanhang säsongen 2012-2013. Då avgick BIK Karlskoga med segern efter 5-3. Hur kommer det sluta idag när lagen möter varandra igen?

  • MatchLeksand – BIK Karlskoga
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,12 @Unibet 
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 17/9, 19:00

Leksand svarade för en otroligt blek insats i den förra omgången mot Almtuna på bortaplan. Laget spelade inte alls bra och saxat från hemsidan så summerar dalmasarna matchen såhär: ”Matchen mot Almtuna var blek och energifattig. Vi tar lärdom av det vi gjorde fel och sen glömmer vi den matchen” Leksand förlorade matchen med 2-1.

I och med förlusten bröt Leksand segersviten från premiäromgången och har tre inspelade poäng efter två omgångar. Det leder till en sjunde plats i Hockeyallsvenskan och det är just nu bara Västerås som toppar serien är det enda lag utan poängtapp.

Bortaplan för Leksand brukar inte vara någon favorit. Därför trivs laget otroligt bra när man får åka hem till Tegera Arena. En arena som alltid bjuder på bra tryck och ett spelande hemmalag.
Hittills har Leksand spelat en hemmamatch och det var mot Timrå. Hemmalaget avgick med en 3-2 seger.

leksand_200 V.S BIK Karlskoga

BIK Karlskoga var enormt effektiva mot Asplöven i den senaste omgången. Endast sjutton skott på mål men hela sex skott i mål. Ett BIK Karlskoga som trots att laget tappade en 3-1 ledning hämtade sig och kunde vinna med 6-3.

Poäng i två av två matcher har det blivit för BIK Karlskoga. En seger och en förlust efter straffar leder till att laget står på fyra poäng efter två omgångar och ligger på en andra plats i Hockeyallsvenskan.
Något som är sig likt för BIK Karlskoga‘s del den här säsongen som var problem även förra säsongen är försvarsspelet. Laget släppte nästan in flest mål förra året och på dom två inledande matcherna har laget redan släppt in sju mål. Men även gjort nio vilket är imponerande.

BIK Karlskoga brukar inte vara lika bra på bortaplan som på hemmaplan. I den första bortamatchen för säsongen förlorade laget mot Mora med 4-3 efter straffar. Det efter att ha tappat en 3-1 ledning under den sista perioden.

Lagen har återförenats i Hockeyallsvenskan igen.
Hur ska det gå i den här omgången då? Leksand som inte har imponerat alltför mycket på sina två inledande matcher i hemmaplan har sagt att man glömmer Almtuna matchen och ska utkräva revansch ikväll. Att då få möta ett BIK Karlskoga som har svängdörrar i försvarsspelet bör passa ett starkt hemmalag. BIK Karlskoga har gjort imponerande nio mål på två matcher men även släppt in sju redan.
Ett bortalag som inte har det bästa försvarsspelet ställer även in Emil Kruse i kassen ikväll som gör säsongspremiär. Inte i den tacksammaste matchen kanske. Nu kommer Leksand få goda möjligheter att trampa igång målskyttet. BIK Karlskoga i sin goda målform och med sex mål på sjutton skott senast säger sitt att laget vet vart målet är.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,12 hos Unibet.