Match i Tegera Arena ikväll när Leksand gästas av Almtuna. Leksand har kopplat ett jättegrepp om en direktplats till kvalserien nu, men man behöver fortfarande  ett par segrar för att vara helt säkra. Almtuna har säkrat nytt kontrakt och har absolut ingenting att spela för. Det gör att utgången känns given här!

  • Match: Leksand – Almtuna
  • Spel: Leksand -1,5
  • Odds: 1.74 @ bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19:00

Leksand trodde jag hårt på i senaste omgång då man ställdes mot Oskarshamn, det blev exakt samma spel på Leksand då som nu, dvs -1,5. Trots att man var det bättre laget och vann skotten med 42-24 så vann man ”bara” efter straffar. Segern borde varit klar långt tidigare med tanke på att man bland annat hade tre solklara frilägen, men skärpan fanns inte där i avsluten. Nu mötte man även ett Oskarshamn som hade allt att spela för, det är inte alls samma visa med Almtuna ikväll som endast spelar för äran. Annars har Leksand fortfarande ruskigt bra form och är nu obesegrade i de sju senaste matcherna.

Skadeläget har nog aldrig sett bättre ut och det är endast Patrik Hersley som definitivt är borta från spel, även ett litet frågetecken för Jacob de la Rose. Gabriel Karlsson är tillbaka från magsjuka och går direkt in i laget istället för Händemark. Erik Hanses har varit bra på slutet och fortsätter i mål.

Almtuna har gjort det bra nu på sluttampen av serien, något som renderat i att man nu säkrat sitt allsvenska kontrakt inför nästa säsong. Trots att man tagit många poäng på slutet tycker jag inte man har imponerat överdrivet mycket i spelet. Senast var man ut mot Tingsryd på hemmais och vann till slut med 2-1, i en match som saknade underhållsvärde totalt, inte så konstigt dock då bägge lagen i stort sett var klara för fortsatt spel i allsvenskan. När nu Almtuna säkrat kontraktet tror jag inte man kommer kämpa tills man spyr i resterande matcher, något man skulle behöva göra normalt för att ta poäng mot Leksand på bortais.

I bortalaget stryker vi Nevalainen och Sjölund (långtids), samt Niklas Anger som är febersjuk. Fredrik Vestberg är tillbaka i spel efter en tackling som han fick mot just Leksand för en tid sedan. I kassen ställer vi förmodligen AIK-lånet Markus Svensson.

—————————————————

Motivation ska slå klass brukar det sägas. Men idag är det Leksand som både har motivationen och klassen i sig, något som borde avgöra detta möte väldigt tidigt. Leksand var bra senast mot Oskarshamn men saknade som sagt skärpa, bättre avslut idag och man kommer vinna väldigt komfortabelt.

/e@sy