Fortsätter på temat med veckomatcher i Premier League där vi hämtar ytterligare ett spelobjekt från tisdagskvällen, den här gången med ett nytt besök på King Power Stadium där den sensationella serieledaren åter ska gå in i spel. Leicester tar emot West Bromwich och den här gången väljer vi att, med lördagens matchbild att gå på, att ta ställning för motståndet istället.

  • Match: Leicester – West Bromwich
  • Spel: West Bromwich +1 asian handicap
  • Odds: 1,75 @ Bet365
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 20.45 1/3

Leicester besegrade Norwich med en sen vinnare och bibehåller därmed sin sensationella serieledning där man är två poäng upp på Tottenham med 11 omgångar kvar att spela. Ytterligare ett prov på vilken typ av karaktär Claudio Ranieris manskap besitter där man verkligen går hela vägen, även om man utsattes för ett väldigt intressant test. Så här långt har ”Foxes” stått för Premier Leagues mest effektiva anfallsfotboll, vilket är mer än en enorm bedrift även det, och nu när man även har slipat till defensiven (man höll endast nollan intakt i en av sina 12 inledande ligamatcher) i kombination med att man kommer matchas oerhört sparsamt i jämförelse med sina konkurrenter så har man skapat väldigt goda förutsättningar till att stå sig även under slutspurten. Det är dock noterbart att man i första hand har varit extremt skickligt på att gå för att vinna bollen för att sedan ställa om med endast ett fåtal passningar mot mål istället för att föra spelet på egen hand. Man har endast haft mer boll än sina motståndare i två av sina 16 vinster i ligaspelet så här långt, och senast mot Norwich hade man problem att skapa något och man hölls på 3 avslut på mål mot ett lag som valde att backa hem – en metod även det här motståndet kan ta efter.

Hemmalaget kan nu eventuellt komma till spel med sitt första rejäla avbräck på väldigt länge där N’Golo Kanté, som har varit oerhört dominant med sina bollvinster på det centrala mittfältet, står som ett frågetecken. Han utgick senast med känningar i låret och kan kanske utebli här. I övrigt är truppen intakt.

leicester_200x200wba_200x200

West Bromwich har stått för en väldigt ojämn säsong, mycket tack vare att man sitter inne på ett anfallsspel som i överlag saknar speed och kreativitet, men på 35 inspelade poäng ska man vara relativt ”safe” och kunna undvika allt vad en nedflyttningsstrid innebär – tror dock i första hand att managern Tony Pulis, med sin fotbollsfilosofi, ser det här som en spännande utmaning. Besvikelsen i FA-cupen med ett uttåg under föregående helg till trots, man har plockat upp viss momentum i ligaspelet efter en tursam bortaseger mot Everton men man var desto bättre under lördagen där man var 3 bollar upp på Crystal Palace innan man började slappna av en aning. Steg framåt för ”Baggies” på nytt som under säsongsinledningen var väldigt skickliga i ”bortaplansfotbollen” när man väl skulle försvara sig både tätt och kompakt strax utanför det egna straffområdet, och jag vill nog tro att man kommer visa det här motståndet den respekten. Man borde vara medvetet om att man inte kan styra spelet på offensiv planhalva och att man kan utsättas för enorma risker om man trycker upp laget i banan.

Bortalaget kommer till spel utan Chris Brunt som utgick senast med en knäskada medan Callum McManaman och James Morrison är strukna sedan tidigare. Jonny Evans kan dock eventuellt vara redo för en comeback.


West Brom saknar kreativitet, har ett väldigt fysiskt men långsamt lag, speciellt i backlinjen och det är väl det jag skulle kunna lyfta som det främsta orosmomentet i det här mötet. Samtidigt så är jag relativt övertygad om att man har läst in sig på motståndet och att man kommer sjunka nedåt i banan där man lämnar ifrån sig den spelförande positionen till motståndet – och det här är faktiskt ett moment som man, till skillnad från Norwich (ändå krävdes det en vinnare i matchminut 89), bemästrar ganska så väl. Det kommer bli mindre ytor för den typen av anfallsfotboll som Leicester vill bedriva där exempelvis Mahrez och Vardy inte kommer få möjligheten att springa in bakom Baggies backlinje alltför ofta. Även noterbart, trots positionen i topp, det är inte i mer än 3 av sina 13 hemmamatcher under den här säsongen som Leicester har vunnit med mer än uddamålet. Ett asian handicap med +1 mål på West Bromwich (vinst vid bortapoäng och insatsen åter vid uddamålsförlust) spelas med en medelinsats.

/Puyol