Det återstår 2 omgångar av Championship nu och Leicester jagar en playoffplats och ikväll ställs man mot Watford som jagar en direktuppflyttningsplats till Premier League. Det är med andra ord härliga förutsättningar för en bra match!


Leicester – Watford
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.70 @ Betway
Insats: 8/10
Spelstopp: 20.45

Förutsättningarna i den här matchen är enkel, båda lagen måste vinna för att inte tappa för mycket. Leicester ligger sjua i tabellen och har 1 poäng upp till sjätteplatsen som innebär playoff till Premier League. Motståndarna Watford ligger 4 poäng bakom Hull i jakten på en direktuppflyttningsplats och man måste vinna den här matchen eller ta minst 1 poäng för att ens ha en chans att komma ikapp. Hur som helst så lär man gå för full pott!

Leicester har en mindre smickrande form med 1 seger på lagets 11 senaste matcher. Man har kryssat en hel del den senaste tiden men nu måste segrarna börja komma för laget om man ska kunna nå playoffplatserna. Det är framförallt på hemmaplan som laget tar sina poäng då man tagit 43 av sina 65 poäng på sin hemmaplan. Man har spelat upp sig en hel del nu på slutet och för 3 matcher sedan var man ytterst nära att slå Birmingham på sin hemmaplan men de kvitterade till 2-2 på tilläggstid. I matchen efter kom en välförtjänt seger när man besegrade formstarka Bolton på sin hemmaplan med 3-2. I senaste matchen var man oerhört vassa offensivt när man spelade 2-2 mot Crystal Palace på bortaplan. Man fick 18 skott på mål men lyckades bara trycka in 2 av dem men man såg riktigt vassa ut i offensiven. Får man bara ordning på avsluten så ligger Watford illa till här!

Watford har blandat och gett i sina prestationer den senaste tiden och efter två raka bortaförluster mot Peterborough och Millwall så såg det mörkt ut för laget men i senaste matchen var man som pånyttfödda när man körde över Blackburn med 4-0 på sin hemmaplan. Nu väntar dock bortaplan igen och dessutom tuffare motstånd så nu är det upp till bevis för laget. Man är seriens bästa bortalag med 36 inspelade poäng den här säsongen men frågan är om formkurvan är på väg nedåt efter 2 raka bortaförluster nu….


Troy Deeney gjorde 2 mål senast för sitt Watford
och han lär sätta press på Leicester här!

Leicester kommer till spel med bästa tänkbara lag här.
Watford har frågetecken för mittfältaren John Eustace här. Man saknar sedan tidigare Fitz Hall, Nyron Nosworthy, Tommie Hoban och Neuton som alla är skadade.

Det som talar för det här spelet är att båda lagen måste vinna så båda lagen lär gå för seger. Leicester har verkligen fått igång sin offensiv som öser på rejält i matcherna och nu har man gjort 7 mål på lagets 3 senaste matcher. Man ska även ha i åtanke att Leicesters defensiv underpresterar rejält för dagen och man är riktigt sårbara bakåt vilket 6 insläppta mål på lagets 3 senaste matcher vittnar om det. Man ställs mot seriens bästa offensivWatford har gjort överlägset flest mål i Championship den här säsongen med sina 82 mål på 44 matcher. På bortaplan snittar man nästan 2 mål per match och det är man unika med när gäller bortaspelet i serien. Den här matchen måste man vinna så man lär gå offensivt här och man bör göra minst 1 mål framåt mot ett Leciesterförsvar som läcker som såll bakåt!