Den långa säsongen avslutas nu även här i England. Premier League-fotbollen går mot sitt slut för den här gången med avspark på 10 arenor och med många av de mer betydande positionerna redan avgjorda så handlar det mesta om vilket lag som gör de redan två nedflyttningsklara lagen sällskap ner till Championship. Här på King Power Stadium är det dock relativt lite på spel där Leicester ska tackas av efter en magisk avslutning på säsongen, och det mot ett QPR som redan är utslaget. Förväntar mig en väldigt fin atmosfär och stöd för hemmalagets prestationer, vilket kan vara ett tillräckligt lyft för ”Foxes” att avrunda säsongen med ytterligare en slipad insats. Jag väljer dock att gå för en individuell prestation på en oerhört formstark spelare som borde få sina möjligheter även i den här matchen.

  • Match: Leicester – QPR
  • Spel: Jamie Vardy att göra mål
  • Odds: 2,75 @ Unibet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 16.00 24/5

Leicester säkrade, i och med poängen borta mot Sunderland, fortsatt Premier League-spel även till nästa säsong där nykomlingen har stått för en briljant slutspurt. ”Foxes”, som låg sist i tabellen kring jul, lyckades med ett sk ”great escape” där man nu har plockat 6 fullpoängare i sina 8 senaste ligamatcher, vilket är ett lysande facit. Nigel Pearsons manskap har agerat med större trygghet över hela banan i sitt grundspel där man framförallt har stått för stora framsteg i sitt anfallsspel. 17 av lagets totalt 41 mål har slagits in i de 9 (av 37) senaste omgångarna där man äntligen har fått igång sina framträdande poängspelare.

Hemmalaget saknar Matty James och Dave Nugent sedan tidigare pga skador, så även Danny Simpson av disciplinära skäl. I övrigt är truppen intakt.

QPR spelar, vilket står klart sedan tidigare, återigen i Championship till nästa säsong. Vinsten senast mot Newcastle var betydelselös för ”Rangers” möjligheter till att rädda kontraktet där den skrala poängskörden innan det, med förluster i 8 av de 11 föregående matcherna, bidrog till det alldeles för stora gapet uppåt. Bortalaget har i första hand fällts av just spelet utanför Loftus Road där endast 7 av de totalt 30 inspelade poängen har prickats in där försvarsspelet har havererat stundtals. Man har haft en del skadebekymmer genom säsongens gång i en svagt komponerad försvarslinje som med sina 68 insläppta mål (44 st på bortaplan) har stått för Premier Leagues mest ineffektiva defensiv. Managern Chris Ramsey, som har fått förtroendet även över nästa säsong, har en relativt svår uppgift att bygga ett lag med rätt spelartyper för vad det innebär att stå för ett nytt återtåg.

Bortalaget avslutar säsongen utan Robert Green, given etta i vanliga fall, i målet. Sandro Ranieri, Rio Ferdinand, Eduardo Vargas, Armand Traore och Alejandro Faurlin stryks sedan tidigare. Ytterligare frågetecken i försvarslinjen där både Steven Caulker samt Mauricio Isla kan saknas.

leicester_200x200qpr_200x200

Jag vill ge hemmalaget goda möjligheter till att eventuellt stå för ett par mål där jag väljer att sikta in mig på en potentiell målgörare som har all anledning att vara nöjd med sin säsongsavslutning och så även vara villig att visa upp sig här. QPR har, emellanåt, saknat karaktär i matcher av större betydelse där det är svårt att förutse vad man kan förvänta sig här. Man åker hursomhelst i princip hit för att bara spela av matchen mot ett motstånd med ett fantastiskt självförtroende som ska tackas av efter en lysande avslutning – och jag vill nog tro att Leicester är desto mer motiverat till att avsluta säsongen på ett snyggt sätt.

En av de bidragande orsakerna till Foxes ökade målskörd är Jamie Vardys fina prestationer på slutet där hans fina form även har belönats med en plats i den engelska landslagstruppen. I Leicesters 9 senaste matcher, där man alltså har vridit upp produktiviteten (ca 41 procent av lagets totala målskörd) framför motståndarnas mål, har Vardy stått för 3 mål samt 4 framspelningar där han har skapat desto mer för möjligheter till fler poäng. Han länkar upp väl med Ulloa som fungerar som en target och även om han inte direkt är den mest tekniska wingern eller den skarpaste avslutaren på topp, beroende på vilken position han utgår ifrån, så är han väldigt snabb och oerhört ettrig där han har en fin förmåga att verkligen gå för bollar som ser bortslagna ut. Något som kan passa mot dagens motstånd med ett trögt mittlås och försvarslinje där man i överlag är något frågande till inställningen inför den här uppgiften.


Jamie Vardy att bli målskytt i matchen testas med en insats under medel.

/Puyol