En ny lördag är här och så även ännu en Premier League-omgång. Vi inleder på King Power Stadium där sensationen har en tredjedel av säsongen kvar för att fullborda sin enorma knall. Leicester tar emot ett Norwich i ett desto mer dystert tabelläge och kommer till spel med en väldigt svag trend att jämföra med motståndet. Jag personligen vill nog ändå se ett visst spelvärde på hemmaspelet.

  • Match: Leicester – Norwich
  • Spel: Leicester
  • Odds: 1,57 @ William Hill
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 16.00 27/2

Leicester sitter alltjämt inne på sin sensationella serieledning trots att man föll, vilket inte var mer än lagets tredje förlust över hela ligasäsongen, på tilläggstid i bortamötet med Arsenal där spel med 10 man i närmare 40 minuter blev alldeles för tufft. ”Foxes” har dock inte visat upp någonting som tyder på att man sviktar och fick vila under föregående helgs cupuppehåll där man, till skillnad från de övriga titelkandidaterna, endast har ligaspelet och de 12 återstående matcherna kvar att koncentrera sig på – med start här är spelschemat de kommande veckorna relativt överkomligt, allra främst noterbart att man har tagit 32 poäng av 36 möjliga mot de lagen man har kvar att möta. Claudio Ranieri har ett oerhört samspelt manskap som nu även har slipat till defensiven, men i första hand är det anfallsspelet som har varit framstående ända sedan säsongsstarten. Med ett snitt på över 1,8 mål/ligamatch så sitter man tillsammans med Manchester City på ligans främsta offensiv där en rad detaljer gör den siffran än mer imponerande. I ett lag där Riyad Mahrez och Jamie Vardy är de enda som sticker ut med individuella kvaliteter över mängden så spelar man ingen ”possession football” där man faktiskt endast har haft mer boll än sina motståndare i en av sina 15 vinster.

Hemmalaget kommer återigen till spel utan några som helst avbräck. Danny Simpson utgår dock på högerbacksplatsen då han är avstängd.

leicester_200x200norwich_200x200

Norwich inledde det nya året med att då besegra ett formsvagt Southampton men har nu fallit tillbaka rejält sedan dess. Nykomlingen parkerar på rätt sida om nedflyttningsstrecket på bättre målskillnad än Newcastle, även om det också är siffror som har försämrats ganska så kraftigt på slutet. ”Canaries” har nu förlorat 6 av sina 7 senaste tävlingsmatcher (en cupmatch medräknad), bland annat mot ett riktigt svagt Aston Villa och under den här perioden har man även bränt en tvåmålsledning vid två tillfällen, men kanske än mer anmärkningsvärt att man har släppt in totalt 21 mål i dessa matcher – vilket ger ett snitt på 3 insläppta mål/match. Försvarsspelet har havererat där man har varit osynkat över hela banan och man har alldeles för många osäkra kort i backlinjen, och det är just det som jag vill lyfta fram som den starkast bidragande orsaken till att man i nuläget är den främsta (tillsammans med tidigare nämnda Villa) nedflyttningskandidaten. Nyförvärven Klose och Pinto har varit alldeles för svaga och har inte stärkt upp den lagdelen överhuvudtaget och på ytterbackspositionerna är kaptenen Martin aningen för långsam samtidigt som Brady har sina främsta styrkor framåt.

Bortalaget kommer till spel utan Andre Wisdom som är struken sedan tidigare, vilket är mindre kännbart. I övrigt är truppen intakt.


Om ett av de utpräglade topplagen hade suttit inne på serieledningen och välkomnat ett lag på gästernas position så hade den här spelformen, på sin höjd, inte betalat mer än 1,25 ggr. Ser man även till hur pass vansinnigt virrigt Norwichs försvarsspel har varit på slutet så måste man gilla hemmalagets möjligheter. Jag tror faktiskt inte heller på ett scenario där Canaries, över större perioder, sjunker ner i banan och spelar ett lågt försvarsspel – och i sådana fall, inte med framgång. Bortalaget kommer tillåtas att trilla boll och lyfta laget på motståndets planhalva och det är i de här momenten Leicester har varit snäppet slugare än de lagen man har gått upp emot de senaste månaderna. Foxes är, till skillnad från motståndet, väldigt tryggt i sitt grundspel och skickligt på att sätta den raka och direkta bollen på de tomma ytorna. Leicester att stå som segrare spelas med en insats strax över medel.

/Puyol