Helgens Premier League-omgång sparkas igång på King Power Stadium och inleds med ett möte i den högintressanta nedflyttningsstriden. Leicester tar sig an Newcastle där de två lagen går in med helt olika formkurvor om man ser till den senaste tidens resultat samt prestationer. Jag väljer att ge ”The Foxes” förnyat förtroende där jag gillar lagets möjligheter till att slå den här linan.

  • Match: Leicester – Newcastle
  • Spel: Leicester över 1,5 mål
  • Odds: 1,95 @ William Hill
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 13.45 2/5

Leicester kämpade tappert och stod för en riktigt fin insats mot Chelsea men räckte inte hela vägen, trots ledning i halvtid. Trots det har man byggt upp relativt goda förutsättningar till att hålla sig kvar där man har stått för ett rejält lyft där man har en fantastisk månad bakom sig. Inför onsdagens hängmatch, där det som plockades fick ses som en bonus mot de blivande mästarna, hade man 4 fullpoängare i följd vilket har fört laget från en position som tabelljumbo till att vara på rätt sida om nedflyttningsstrecket med en poängs marginal. ”Foxes” börjar se alltmer trygga ut i sitt grundspel, försvarsspelet har stabiliserats en aning men framförallt så har man kommit igång i anfallsväg och börjat producera mål. Man har blivit mer effektivt i spelvägarna mot motståndarnas straffområde där man får igenom en tillräcklig mängd med bollar in mot boxen där man kan notera att en hel tredjedel av lagets målskörd har kommit till i de 6 (av totalt 34) senaste ligamatcherna.

Hemmalaget saknar David Nugent sedan tidigare medan man har frågetecken på Robert Huth och Andy King.

leicester_200x200newcastle_200x200

Newcastle tog 6 av sina 9 vinster under månaderna innan årsskiftet – det är nu även det man presterade under oktober och november som ser till att man bibehåller en position på rätt sida om nedflyttningsstrecket, så pass svag är den nuvarande formtrenden. Det är, i vanlig ordning, oroligt i ”Magpies” som nu har förlorat 7 matcher i följd med målskillnaden 4-15 där supportrarna fortsätter att vädra sitt missnöje över ledningen och managern. Man spelar, sett till det prekära läget, med förvånansvärt lite karaktär och om man ser till några av prestationerna så verkar man inte ha insett allvaret i den här situationen där man inte är bättre än det resultaten visar upp. Man har individuell skicklighet framåt där man kan blixtra till emellanåt, men försvarsspelet är aningen tamt där man har en tendens till att bjuda på sina motståndare på alldeles för enkla möjligheter. En del av förklaringen är att man har varit oerhört drabbat av skador och avstängningar, framförallt i försvarslinjen och på det centrala mittfältet, och även om det faktiskt har ljusnat en aning så ser det fortfarande något tunt ut. Noterbart att man alltjämt endast har två mittbackar friska i nuläget där man har varit utan en naturlig vänsterback sedan ett par veckor tillbaka.

Bortalaget saknar Steven Taylor, Cheick Tiote, Papiss Cisse, Massadio Haidara och Ronaldo Aarons sedan tidigare. Frågetecken på de båda ytterbackarna Daryl Janmaat och Paul Dummett som närmar sig spel, även om båda alltjämt står som tveksamma till spel.


I slutändan kommer Newcastle räddas av att Burnley och QPR är alldeles för många poäng efter samtidigt som rivalen Sunderland är nästintill lika formsvagt. Till det här mötet går man dock upp mot ett lag som visar upp en helt annan karaktär för dagen. Leicester ser skarpt ut och har verkligen krigat frenetiskt under denna slutspurt där man visar upp en större desperation framför motståndarnas mål. Man har alltså vridit upp målproduktionen rejält där man snittar 2 mål/match över de 6 senaste tillställningarna – mot ett lag med problem i överlag, men framförallt i försvarsspelet, med fortsatt skadeproblematik ska man ha hyfsade möjligheter till att hålla det snittet uppe. Leicester att smälla in 2 mål i matchen spelas med en medelinsats.

/Puyol