Det här mötet känns väldigt spännande på förhand. Jag har hittat ett spel som känns väldigt troligt och jag kliver in hårt på det! Häng på!


Leicester – Middlesbrough
Spel: Över 2.5, 3 mål i matchen
Odds: 1.96 @ Pinnacle
Insats: 8/10
Spelstopp: 20.45

Ett toppmöte mellan ligatrean Leicester och ligafemman Middlesbrough som ligger på samma poäng i ligan. Leicester går som tåget efter nyår och har nu 4 raka segrar och imponerande 13-1 i målskillnad på dessa matcherna. En av matcherna var hemma mot Burton i FA-cupen där man vann med 2-0. Övriga segrar tog man borta mot Burnley (1-0), hemma mot Huddersfield (6-1) och nu senast på bortaplan mot Bristol City (4-0). Som ni ser så har man minst sagt formen på topp men nu möter man betydligt tuffare motstånd än dessa lagen…

Middlesbrough har 2 raka ligaförluster efter årskiftet där man något orättvist förlorade mot Watford på hemmaplan (1-2) och innan det mot Derby på bortaplan (3-1). Man har en otrolig kapacitet i laget och jag tror knappast laget vill förlora en match till. Man såg hungriga ut mot Watford senast men det ser fortfarande väldigt slarvigt ut i defensiven hos laget. Nu möter man ett formstarkt Leicester som har en otroligt vass målform för dagen…

Båda lagen gör mycket mål för dagen och Leicesters målskillnad på hemmaplan är 32-11 vilket talar för vårt spel här då man gör otroligt mycket mål på sin hemmaplan. I dagens match har man dessutom fortsatta defensiva problem med skador och sjukdomar i truppen. Man har mött enkla motstånd den senaste tiden men när man nu ställs mot ett topplag så tror jag man får problem i defensiven. Middlesbrough är alltid inblandat i målrika matcher och laget har 18-22 som målskillnad på bortaplan på sina 13 matcher. 5 av lagets 6 senaste matcher har slutat med 3 mål eller fler och om man ser till hela säsongen så har 19 matcher av 27 slutat med 3 mål eller fler när Middlesbrough har spelat!


Leicester värvade in Chris Wood från Millwall efter årskiftet och det ångrar man knappast då han gjort 6 mål på sina 3 matcher så här långt! Senast blev det ett äkta hattrick borta mot Bristol City och med hans målform så känns det här spelet tryggt!

Leicester har som sagt bekymmer i laget inför den här matchen. Man saknar sedan tidigare båda sina mittbackar Whitbread och St. Ledger som båda är skadade. I senaste matchen fick Knockaert utgå p.g.a. skada och hans medverkan är här väldigt tveksam. Lägg därtill att man haft influensa och en kraftig förkylning i truppen så lagets tränare har inte vågat gå ut med någon startelva ännu då han inte vet vilka som kan spela ikväll!
Middlesbrough som länge haft stora bekymmer med skador och dylikt ser nu ut att ha det det bättre på den fronten än på väldigt länge. Man har försvararna Halliday, Woodgate, Bikey och Hoyte tillbaka i träning igen men det återstår att se vilka av dem som får spela här. Värt att ha i åtanke är att när man varit borta från fotbollen en längre tid så är det väldigt svårt att bara gå rakt in i startelva och göra bra ifrån sig vilket bäddar för slarv i försvaret och på så vis många mål! Man får även tillbaka anfallaren Marvin Emnes här vilket är ett plus i offensiven.
Saknas i laget gör McEachran, Main, Julio Arca och Carayol som alla är skadade…