Leicester har det riktigt, riktigt jobbigt för dagen och nu ställs man mot ett Man City som är på jakt efter serieledning. Jag har saken klar för mig här och kliver in på ett spel som känns mycket troligt på förhand!

Leicester – Man City
Spel: Man City -1 (Asian Handicap)
Odds: 1.75 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00 

Leicester har det riktigt jobbigt för dagen och är fast förankrat i botten efter en usel period. Senast man vann var i september hemma mot Manchester United, efter det har laget spelat 10 matcher och endast tagit 2 poäng. Leicester har en svag trupp, så är det. Senast tappade man en 1-0 ledning till förlust med 1-2 borta mot Aston Villa och i matchen före det tappade man återigen en 1-0 ledning hemma mot Liverpool till förlust med hela 1-3. Samma sak hände för tre matcher sedan då QPR stod för motståndet i en match man tappade ledningen med 1-0 till förlust med 2-3. Försvaret darrar rejält och förutsättningarna den kommande tiden blev knappast bättre då den danske landslagsmålvakten Kasper Schmeichel fick en fotfraktur på torsdagens träning och blir borta 1-2 månader. Det gör att ett tungt ansvar vilar på reserven Ben Hamer nu som skall försöka stoppa Citys starka offensiv. Offensivt har man ett blytungt avbräck i Leonardo Ulloa som stått för 6 av lagets 15 mål den här säsongen vilket också gör honom till lagets bäste målskytt. Två tunga avbräck i en redan bräcklig trupp är inga vidare förutsättningar inför dagens match.

leicester_200x200     mancity_200x200
Man City går som tåget för dagen och radar upp starka insatser. Jakten på serieledarna Chelsea är i full gång och nu är man bara tre poäng bakom. Man har 6 raka segrar bakom sig nu och då har man bland annat mött tuffa motstånd som Roma, Bayern München, Everton och Southampton. Laget strålar av självförtroende och målskyttet har kommit igång ordentligt för laget som gjort 15 mål på dessa matcher. Man har en stor bredd i truppen och trots att man roterar i truppen kör man över sina motstånd. Det lär inte vara något undantag i den här matchen utan man bör pliktmässigt besegra ett försvagat Leicester som har stora problem med sitt spel för dagen. Även City har tunga avbräck i skyttekungen Agüero och försvararen Kompany men det finns utan tvekan fullgoda ersättare för att göra ett par mål på ett motstånd som Leicester…

Kort summering:
Leicester har 10 raka utan seger bakom sig och trots hemmaplan kommer man få det riktigt jobbigt mot ett rejält formtoppat Man City som radar upp segrar för dagen och som bara är 3 poäng bakom serieledande Chelsea. City bör vinna den här matchen och chansen att man gör det med två mål eller fler känns stor. Fegar dock lite och får pengarna tillbaka vid en uddamålsseger.