Mer Premier League-fotboll där tisdagskvällens fjärde och sista spelobjekt hämtas från King Power Stadium där en serieledare ska välkomnas på nytt. Sensationen Leicester tar emot ett Liverpool som också jagar positioner i toppskiktet och jag tror mycket väl att vi kan ha en fin tillställning framför oss. Jag vill ge målen en ny chans i det här mötet och dubbla insatsen synas.

  • Match: Leicester – Liverpool
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,06 @ Unibet
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 20.45 2/2

Leicesters saga kommer fortsätta ett tag till, för man kommer kliva in till den här omgången som serieledare med ett försprång på 3 poäng ner till Manchester City och Arsenal. Claudio Ranieri har förändrat relativt lite, men fortfarande stått för ett mästerligt arbete i ett ”Foxes” som nog ändå ska se som topp-4 och en Champions League-plats som något fullt realistiskt med 15 matcher kvar att spela. Efter en liten svacka strax innan och efter årsskiftet, där man i första hand hade svårt att producera mål, så har man höjt sig lite på nytt och man har även förbättrat sitt försvarsspel. Något man faktiskt inte har levt på från start där man länge hade väldigt svårt med att lyckas hålla nollan intakt, vilket säger en del om vilka styrkor man har framåt. Efter Man City har man ligans främsta anfallsspel, om än relativt fattigt på individuell briljans om man räknar bort Riyad Mahrez, så har man varit oerhört effektivt och tydligt med sina grundlinjer där man har varit skickligt i sitt omställningsspel samt att lasta in bollarna boxen när man väl etablerar ett tryck.

Hemmalaget stryker Jeffrey Schlupp och Matthew James är långtidsskadad sedan tidigare, inga spelare som saknas i ett nu väldigt samspelt Foxes.

leicester_200x200liverpool_200x200

Liverpool, som avancerade vidare till finalen i ligacupen, ställde upp med ett väldigt reservbetonat lag till ytterligare en cupmatch i helgen för att kunna fokusera på ligaspelet under den närmsta framtiden där man har 8 poäng upp till en Champions League-plats. ”Reds” har tyvärr inte varit jämnt nog varken i sina prestationer eller de efterföljande resultaten, vilket har bidragit till att Jurgen Klopps manskap alltjämt har ett alldeles för stort gap uppåt i nuläget. Rent spelmässigt är det ett mer slipat Liverpool i anfallsväg, att jämföra med säsongsinledningen, även i den kreative Coutinhos frånvaro där man ändå skapar tillräckligt i sina matcher och man vågar sätta den avgörande passningen oftare. De främsta bristerna har dock synats i försvarsspelet där det inte är städat nog och man har haft en förmåga att dyka upp med ibland väldigt enkla, individuella misstag i backlinjen samt bjudit på taffliga målvaktsingripanden. Man har från december och framåt släppt in mer än ett mål i 6 av 9 ligamatcher, och det med ett förhållandevis behagligt spelschema, vilket inte är bra nog.

Bortalaget börjar nu återfå ett par spelare, men saknar alltjämt Martin Skrtel, Philippe Coutinho, Daniel Sturridge samt Divock Origi där jag i första hand vill lyfta fram slovakens frånvaro som det främsta avbräcket i deras mittlås. Danny Ings och Joe Gomez är långtidsskadade sedan tidigare.


Så här gick tankarna inför det förra mötet för drygt en månad sedan. Det var här någonstans det låste sig för Leicester, men man har visat upp tendenser till att man har hittat rätt på nytt. Foxes skapar fortfarande tillräckligt, är bra på att få in bollarna på djupet och Jamie Vardy hämtade ett värdefullt mål senast samtidigt som den tidigare nämnde Mahrez ska ha ett stort övertag på en virrig Alberto MorenoLiverpools vänsterkant. Återstår att se hur pass väl Liverpool kommer trivas med att vara spelförande över stora delar av matchen, i det första mötet tycker jag att man gjorde det bra mot ett Leicester som trots de goda resultaten med nollan intakt på slutet har ett väldigt trögt och långsamt mittlås. Leicesters hemmamatcher har snittat 2,91 mål/ligamatch, Liverpool snittar 2,75 mål/ligamatch utanför Anfield. Anser att strax över dubbla insatsen kan synas. Överspelet på minst 3 gjorda mål i matchen spelas med en medelinsats.

/Puyol