Helgen avklarad, men Premier League-fotbollen är åter med en fullspäckad omgång även över tisdagen och onsdagen. Vi inleder med spel på King Power Stadium för ett möte mellan en nykomling som har dalat mot en titelkandidat som inte är i närheten av den fantastiska fotbollen som presterades under fjolåret. Leicester drabbar samman med Liverpool där jag, i första hand, gillar hemmalagets möjligheter till att bryta sin negativa trend. Två spelobjekt hämtas.

  • Match: Leicester – Liverpool
  • Spel 1: Bortalaget under 1,5 mål
  • Spel 2: Leicester +0,5
  • Odds: 1,85 @ Expekt + 1,85 @ Bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 20.45 2/12

Leicester var suveräna i Championship i fjol där positionen i topp säkrades ganska tidigt och man tog steget tillbaka till finrummet efter att ha legat utanför Premier League i 10 år. Det var svårt att placera hur man skulle stå sig på den här nivån på förhand, men ”Foxes” inledde på ett lysande sätt om man ser till att spelschemat var relativt tufft där man endast förlorade en (Chelsea borta) av de 5 inledande omgångarna. Den energin som en nykomling brukar bära med sig har dock lagt sig något över de senaste  veckorna och nu har Nigel Pearsons manskap endast spelat in två poäng över de 8 senaste ligamatcherna, vilket gör att man nu parkerar under nedflyttningsstrecket. Tung förlust senast i London där man förlorade bottenmötet mot QPR med 3-2, även om man kan se ett visst fall framåt ur ett perspektiv där man faktiskt lyckades göra mål. Den bollen som nyförvärvet Esteban Cambiasso, den meriterade veteranen, skottade in var nämligen Citys första mål efter att ha nollats i 5 ligamatcher i följd. Ett annat nyförvärv, Leonardo Ulloa, har inte levererat likt inledningen och hans kvaliteter inne i boxen behövs. I övrigt är det svårt att peka på var man skulle ha sina övriga brister där man är ett hårt arbetande kollektiv i sin helhet. Nu återvänder man till King Power Stadium där man är desto mer svårslaget (en förlust över 6 ligamatcher) och här har 70 procent av poängen spelats in.

Hemmalaget har endast ett frågetecken på anfallaren Dave Nugent, i övrigt är truppen intakt.

leicester_200x200liverpool_200x200

Liverpool föll som bekant på målsnöret i fjol och har, än så länge, inte lyckats svara upp till förväntningarna som man bar med sig till den här säsongen. Vinna eller försvinna i Champions League den kommande veckan samtidigt som man redan är hela 16 poäng efter Chelsea i toppen av tabellen. Skulle man dock se till något positivt så är man inte alltför långt efter den nedre delen av topp-4 skiktet där man alltjämt har chansen att knappa in där en negativ trend bröts nu under helgen. Efter att endast ha lyckats vinna en, vilket var en cupmatch, av sina 8 föregående matcher så lyckades man äntligen knipa en fullpoängare i hemmamötet med Stoke som vanns med 1-0 efter ett sent vinstmål av ytterbacken Glen Johnson. I sin helhet var dock anfallsspelet, återigen, trubbigt och man hade inte mer än 3 avslut på mål över 90 minuters spel. Det är, som det har nämnts tidigare, inte alls lika fartfyllt och kreativt att jämföra med fjolåret där Luis Suarez (Barcelona) och Daniel Sturridge (skadad) har lämnat ett visst tomrum efter sig. Brendan Rodgers, som var något mer hyllad under fjolåret, har tvingats skifta om något i sin spelmodell där man anpassar sig mer till att gå efter en tyngre men ett långt ifrån lika kvickt och individuellt skickligt alternativ i ”nr. 9-rollen” – något som kan passa motståndets tröga men oerhört fysiska mittlås. ”Reds” har över sina 5 senaste ligamatcher inte lyckats göra mer än 3 mål.

Bortalaget saknar som bekant både Daniel Sturridge och Mario Balotelli sedan tidigare. Även Jon Flanagan räknas bort pga en långtidsskada.


Ett möte mellan två lag som har svårt att göra mål där City kan se sin chans i en tillställning som kan präglas av mer kamp än skönspel. Ser man till resultatraden så är Leicesters formkurva riktigt svag men skulle man även se till prestationerna i sin helhet, i första hand här hemma på Filbert Way där man spelar med desto större pondus och karaktär, så gillar jag nog lagets möjligheter till att kunna stå upp väl på egen planhalva men även till att ta poäng. Bortser man från mötet senast med QPR så har försvarsinsatserna innan dess varit fullt godkända, tror även att ”Foxes” kan se det här som överkomlig uppgift med vetskapen om att man är svårslaget här. Liverpool har inte gjort mer än ett mål i 70 procent av sina 20 spelade tävlingsmatcher hittills under den här säsongen, redan där blir favoritskapet något bräckligt om man även ser till att några av insatserna utanför Anfield (2 segrar på 9 försök sett till alla tävlingsmatcher) har varit under nivån man kan begära. Tror mycket väl att det här kan påminna många av de andra tillställningarna där bortalaget har varit inblandat där lagets oförmåga till att bibehålla något konstruktivt, över större perioder av matcherna, trots ett tillräckligt stort bollinnehav men där man inte klarar av att producera den mängd av kvalitetschanser som behövs.

Testar två spel (3,5/10 units) vardera med ett asian handicap (+0,5) på Leicester (Bet365), vilket innebär att hemmalaget ska ta poäng, samt bortalaget att inte göra mer än ett mål (Expekt).

/Puyol