Leicester fick enligt förväntningarna svårt mot Nottingham i senaste matchen, ett lag man brukar ha svårt för när man spelar på bortaplan. Ipswich tappade poäng i senaste matchen i sin fortsatta jakt på play-off vilket gör att man halkade efter, nu störs man dessutom av skadebekymmer och får det nog svårt i denna match.

Match: Leicester – Ipswich
Spel: Leicester
Odds: 1.62 @ Bet365
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 22/2 16:00

Leicester fortsatte trenden i senaste matchen tidigare i veckan när man fick 2-2 borta mot Nottingham. Man haft svårt mot just Nottingham och det fortsatte än en gång. Man leder Championship med åtta poäng före Burnley och det gäller att man inte på något sätt börjar slappna av nu utan fortsätter att spela sitt bästa spel och försöka fortsätta att dryga ut ledningen. Hemma denna säsong har man varit fruktansvärt duktiga och förlorat endast 1 match och samtidigt vunnit 11, totalt 11-3-1 med fina 31/15 i mål. Liam Moore är tillbaka i försvaret till denna match samtidigt som Sean St. Ledger och Tom Hopper fortfarande saknas.

Moore, försvarare i Leicester

Moore, försvarare i Leicester

Ipswich fick bara 0-0 hemma mot Blackpool i senaste matchen vilket var ett klart nederlag då laget skulle ha tagit full pott hemma. Jakten på play-off fortsätter och i och med poäng tappet ligger man nu på en 9:e plats och 5 poäng upp till sista play-off platsen och man får fortsätta att kriga på. Man är obesegrade på dom fem senaste med 2-3-0, borta denna säsong har man 3-8-4 med 19/19 i mål. Laget har också fått riktigt dåliga nyheter då lagets bästa målskytt David McGoldrick kan bli borta resten av säsongen efter en knäskada, saknas gör också Sylvan Ebanks-Blake, och Luke Hyam.

För Leicester finns inget annat än tre poäng i denna match, hemma är det inte många lag som rår på Leicester och jag tror det ska mycket till för att Ipswich ska lyckas störa Leicester i deras spel på hemmaplan, man vill inte tappa mer poäng nu även om man förväntades tappa poäng i förra matchen ska man inte göra det i denna. Ipswich som också dras med skadebekymmer tror jag inte orkar stå emot här och får se sig besegrade efter 90 minuter.