Ännu en Premier League-helg till handlingarna, men redan nu börjar jag blicka fram mot de två matcherna som spelas nu under veckan, i första hand med större betydelse kring det som kommer att ske kring nedflyttningsstrecket på båda arenorna – däribland här på King Power Stadium. Ett Leicester som går för överlevnad tar emot det blivande mästarlaget, om inte något extremt sensationellt sker, Chelsea där jag redan nu gillar hemmalagets möjligheter. Jag väljer att spela tidigt.

  • Match: Leicester – Chelsea
  • Spel: Leicester +1 (asian)
  • Odds: 1,75 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 29/4

Leicester har nu satt sig själva i en position där ett säkrat kontrakt hänger helt på deras egna prestationer och ett sk ”great escape” ses nu som en desto mer överkomlig uppgift. ”Foxes” placerade sig som bekant allra sist i tabellen vid jul och ur ett historiskt perspektiv brukar dessa lag rasa ur, men nykomlingen har nu plockat 4 otroligt viktiga fullpoängare i följd vilket innebär att man går in till den här hängmatchen på rätt sida om nedflyttningsstrecket. Ser man även till att 4 av de 5 återstående matcherna ska spelas här hemma på King Power Stadium så har man skapat goda förutsättningar till att i första hand kunna hålla avståndet till Sunderland. Bollen har börjat studsa hemmalagets väg, vilket blev en noterbar faktor när vinstmålet kontrades in via en missad straffspark av motståndet i sexpoängsmatchen mot Burnley, Nigel Pearsons manskap börjar se alltmer bekväma ut i sitt grundspel där man har modifierat sin grunduppställning under säsongens gång där ett antal spelare från fjolårets Championship-lag har börjat kliva fram och man har hittat en förmåga till att avsluta matcherna starkt.

Hemmalaget har frågetecken på David Nugent och Jeffrey Schlupp där båda saknades senast. I övrigt är truppen intakt.

leicester_200x200chelsea_200x200

Chelsea ordnade 0-0 i seriefinalen och London-derbyt mot Arsenal, vilket innebär att man är 10 poäng upp på de två närmsta konkurrenterna i tabelltoppen. Av de 18 poängen som återstår att spela om så behöver man på sin höjd inte mer än 6 st, därmed lysande förutsättningar för José Mourinho och hans manskap att stå som mästare, och man har nog agerat som ett mästarlag redan från start. Tillräckligt många detaljer fungerar för ”Blues” som har haft en riktigt fin förmåga till att få med sig något från matcher där man har en sämre dag. Sedan dryga månaden tillbaka har prestationerna inte varit fullt så lika bländande att jämföra med det man har visat upp under tidigare stadier av säsongen där man har ett gäng uddamålsvinster mot motstånd man ska kunna besegra på ett mer behagligt sätt. Ända sedan Champions League-uttåget mot Paris har anfallsspelet hackat en aning där alldeles för mycket har hängt på Eden Hazards kreativitet. Noterbart att i 4 av lagets 5 senaste ligamatcher har man inte kommit upp i ett tvåsiffrigt antal avslut mot motståndarnas mål, och även om man alltjämt agerar med stabilitet på den egna planhalvan så kommer man till spel i den här matchen med ett antal frågetecken framåt.

Bortalaget har frågetecken på Diego Costa sedan tidigare där även anfallsalternativet Loic Remy saknas. Utöver det är nu Cesc Fabregas avstängd efter att ha dragit på sig 10 gula kort. Tveksamheter även kring Oscar som utgick i halvtid i söndags.


Över 90 minuter tror jag att Leicester kommer visa större vilja i olika matchsituationer för att kunna nå ett resultat och så som man agerar i nuläget vill jag tro att man kan stå emot motståndet relativt väl. Om man ser till det rejäla lyftet som Foxes har stått för, med spelschemat att gå på, så får det här ses som potentiella bonuspoäng – bonuspoäng som jag menar på att man har betydligt möjligheter till nu att jämföra med för någon månad sedan. Man spelar med sådant mod och självförtroende, med en större tilltro till sitt spel, att det här kan gå vägen mot ett Chelsea som har sett aningen oinspirerat ut på slutet. Testar en insats runt medel på Leicester med ett asian handicap +1, dvs en halvgardering med insatsen åter vid en uddamålsförlust.

/Puyol