Hämtar ett tredje och sista spel från den här Premier League-omgången där vi nu ska hoppa på det som komma skall under måndagskvällen. King Power Stadium står som spelplats när Leicester och Chelsea drabbar samman för att avsluta den 16:e omgången, och med snart halva säsongen färdigspelad kan det vara värt att lyfta på ögonbrynen när man tar en titt på tabellen. Och med tanke på hur många poäng ”Foxes” har varit bättre än sitt motstånd så här långt så vill jag nog ge hemmalaget betydligt bättre möjligheter till att plocka ytterligare än sådan på gästerna.

  • Match: Leicester – Chelsea
  • Spel: Leicester +0,5 asian handicap
  • Odds: 1,65 @ Bet365
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 21.00 14/12

Leicester har nu med snart halva säsongen färdigspelad chansen att återta den ensamma serieledningen, vilket är mer än anmärkningsvärt. Man har endast förlorat en match så här långt, obesegrat över de 8 senaste ligamatcherna där man har plockat 6 fullpoängare över den här perioden, och man är det enda laget i Premier League som efter 15 omgångar har lyckats göra mål i samtliga matcher. ”Foxes”, som lyckades säkra kontraktet i fjolårssäsongens slutskede efter en fantastisk slutspurt, har stått för något helt otroligt när de utpräglade topplagen har sviktat där Claudio Ranieri har varit en minst lika lyckad som otippad boss på Filbert Way. Än mer fascinerande i den högst imponerande och sensationella resultatraden är att man endast har lyckats hålla nollan intakt i en femtedel av matcherna så här långt, vilket säger en del om hur pass lyckad offensiven har varit. Man har varit oerhört skickligt i sitt omställningsspel och effektivt på att sätta den raka bollen på djupet där spjutspetsen Jamie Vardy och kreatören Riyad Mahrez har varit väldigt framgångsrika. Med den speeden man har ska man kunna skaka om även det här motståndet när de väl lockas upp i banan.

Hemmalaget kommer till spel utan Ritchie de Laet som ett alternativ på högerbacksplatsen. Matty James är långtidsskadad sedan tidigare och väntar alltjämt på sin säsongsdebut.

leicester_200x200chelsea_200x200

Chelsea kommer från säsongens bästa insats när gruppsegern i Champions League säkrades i samband med att Porto besegrades hemma på Stamford Bridge. Ett och två rejäla steg framåt att jämföra med det laget som några dagar innan det förlorade mot Bournemouth på hemmabanan, bidragande till att jag alltjämt inte är övertygad. José Mourinhos manskap måste sikta in sig på att i första hand krympa gapet till den övre halvan av tabellen, för redan nu är man vansinnigt många poäng upp till att kunna försvara fjolårets ligatitel. ”Blues” har vid alldeles för många tillfällen varit otroligt håglöst och idéfattigt i anfallsväg, där det ändå får ses som ganska anmärkningsvärt att man har stått för knappa hälften av antalet mål som motståndet har slagit in så här långt. Än mer förvånande att man har varit så pass instabilt i sitt försvarsarbete som man ändå har varit där man blir överspelat aningen för enkelt mot den typen av motstånd som man går upp emot nu, och jag anser att den något tröga centrallinjen ska kunna stöta på bekymmer på nytt. Alldeles för många nyckelspelare har underpresterat över hela banan, bidragande till de svaga resultaten, och jag tycker egentligen inte att man ska ha några som helst ursäkter över den inledande säsongshalvan där man bland annat har varit förhållandevis skadefritt från start.

Bortalaget kommer till spel med en trupp som är nästintill helt intakt. Endast Radamel Falcao står som ett frågetecken, han har dock inte direkt rosat marknaden och saknas knappast.


Drygt 40 timmar till avspark ska det bli intressant att se hur oddsen rör sig, men i nuläget gillar jag 1,65 på ett svårslaget hemmalag att undvika förlust. Leicester har, över de 24 senaste Premier League-matcherna man har spelat, endast förlorat mot Arsenal och just Chelsea – mycket har dock förändrats sedan dess. Leicester kommer över 38 omgångar inte vara med i toppskiktet, men efter 15 omgångar är man verkligen 17 poäng bättre än ett Chelsea som inte har visat upp någonting i nivå med titeln som hämtades in i fjol. Gästerna har sin dolda grundkapacitet men har inte av någon slump misslyckats med att vinna mer än en fjärdedel av sina matcher så här långt. Halvgarderingen, ett asian handicap +0,5, på Leicester spelas med en insats över medel.

/Puyol