Hämtar ett femte och sista spelobjekt från lördagens Premier League-omgång. King Power Stadium står som spelplats när ett alltjämt obesegrat Leicester tar emot ett Arsenal som återigen ser ut att få inrikta sig på att försöka jaga ikapp ett försprång på det absoluta toppskiktet – något jag menar på att man kan börja hämta in här. En vinnare testas.

  • Match: Leicester – Arsenal
  • Spel: Arsenal
  • Odds: 1,83 @ William Hill
  • Units: 2/5
  • Spelstopp: 16.00 26/9

Leicester stod för en fantastisk avslutning på fjolåret, där man vann 7 av säsongens 9 sista matcher för att säkra kontraktet, för att nu även stå för en ruskigt fin inledning på den här säsongen. Efter 6 spelade omgångar är man alltjämt obesegrat med 12 inspelade poäng och i veckan lyckades man även avancera i cupen, därmed väldigt mycket som är uppåt. Claudio Ranieri, som var något av en skräll när en ny manager tvingades hämtas in under sommaren, har verkligen varit en vinnare hittills och det utan att stå för några större reformer på spelsättet. På de offensiva positionerna har Jamie Vardy belönats med en landslagsplats, men framförallt är det Riyad Mahrez (som omöjligt kan bli kvar även över nästa säsong) som har visat upp en fantastisk vänsterfot samt enorm kreativitet, vilket han är relativt ensam om i den här gruppen, där det kollektiva är det som utmärker sig mest i övrigt. De fina resultaten till trots, ”Foxes” har haft ett relativt behagligt spelschema hittills där man ännu inte har mött något av de etablerade topplagen. På slutet har man tvingats vända underlägen mot både Stoke och Aston Villa efter två väldigt ojämna insatser sett över 90 minuter, men jag reagerar desto mer på hur pass passivt man var mot ett bollförande Tottenham här på hemmabanan för någon vecka sedan. Går man in med ett liknande spelsätt mot ett motstånd som är desto vassare i den sista tredjedelen av banan så kan man få tillräckliga svårigheter här.

Hemmalaget saknar endast långtidsskadade Matty James sedan tidigare, i övrigt är truppen intakt.

leicester_200x200arsenal_200x200

Arsenal har stått för en väldigt ojämn inledning på den här säsongen, där premiärerna i ligaspelet samt Champions League-gruppspelet har varit två prestationer som har stuckit ut allra mest på ett väldigt negativt sätt. Förlusten i förra helgens London-derby mot Chelsea, dock efter ett par kontroversiella domslut där man var i matchen fram tills dess, följdes dock upp med en studs tillbaka på vinnarspåret i rivalmötet med Tottenham i cupen. En viktig seger i det här skedet av säsongen och ny vinst här innebär att man går om dagens motstånd. ”Gunners” ska ha en tillräckligt stark och bred trupp för att kunna stå för jämnare prestationer och så även öka på poängskörden, men emellanåt har man haft tendenser till antingen bli låst i sitt anfallsspel eller bli aningen för passivt i sitt försvarsspel, utan att hitta en balans över en hel match. Mesut Özil och framförallt Alexis Sanchez har inte kommit upp i nivå där produktiviteten har saknats hos chilenaren, något som annars hade varit betydelsefullt nu när Arsene Wenger har sådana problem med att verkligen hitta den rätta strikern. Tycker dock att man ändå skapar tillräckligt i en majoritet av sina matcher och här, mot den här typen av motstånd, brukar man ha ett förhållandevis bra facit där man brukar ha desto större svårigheter mot de övriga topplagen. Över de 3 senaste säsongerna har Arsenal åtminstone lyckats vinna minst hälften av sina bortamatcher i Premier League.

Bortalaget kommer till spel utan Gabriel Paulista som är avstängd samt Francis Coquelin som går skadad. Sedan tidigare stryker vi Jack Wilshere, Danny Welbeck samt Tomas Rosicky.


Leicesters fina inledning till trots, jag hade fortfarande kunnat se bortalaget som större favoriter. Foxes har inte testats nämnvärt hittills under den här säsongen ännu där man egentligen har varit något slätstruket i perioder i 4 av de senaste ligamatcherna där man ändå har fått med sig ett resultat i slutändan. Tror fortfarande att man kommer vara mer tvunget till att stå för en väldigt noggrann och bra insats för att kunna ta minst en poäng medan det gästande laget kan spela strax under sin nivå men ändå avgå med en seger. Bortaspelet testas, Arsenal att vinna matchen med en insats under medel.

/Puyol