Legia ångar på i toppen av tabellen i Polen och här tar man emot Pogon Szczecin som är på väg ned mot botten av tabellen. Det ska vara klasskillnad här och jag tror starkt på Legia!

Legia Warszawa – Pogon Szczecin
Spel: Legia W. / Legia W. (HT/FT)
Odds: 1.85 @ William Hill
Insats: 6/10
Spelstopp: 18.15

Legia spelar riktigt bra fotboll för dagen där man är ruskigt tuffa att möta. Efter den knackiga inledningen direkt efter uppehållet, där man förlorade 1 match och spelade oavgjort i 1 match, så har man verkligen vaknat till liv igen och har nu 7 segrar och 1 oavgjord på sina 8 senaste matcher om man även inkluderar cupspelet. De 5 senaste matcherna i Ekstraklassa har slutat med seger för Legia och som därmed toppar tabellen på 49 poäng, fyra poäng för jagande Lech Poznan, med åtta matcher kvar att spela av serien. Man har dessutom tagit sig till final i cupen där lagets breddspelare fått chansen och verkligen gjort bra ifrån sig!  Det är riktigt positiva tongångar i truppen för dagen och man siktar givetvis på att ta hem dubbeln i Polen!

Motståndarna Pogon har det riktigt jobbigt för tillfället då man rasar rejält i tabellen samtidigt som bottenlagen tar allt fler poäng i matcherna. Man ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket och har 5 poäng ned till nedflyttningsplatserna. Efter uppehållet har man 7 raka utan seger bakom sig varav 5 av dessa har slutat med förlust så formen är ruskigt usel för laget! Pogon är dessutom riktigt svaga i sitt bortaspel och det håller inte när man möter seriens bästa lag som även är starkaste laget på sin hemmaplan!


Anfallaren Vladimir Dvalishvili som kom från Polonia under säsongen
öser in mål för tillfället och han lär göra mål för Legia ikväll!

Något som talar för mitt spel här är att Legia har vunnit HT/FT i 3 av sina 5 segrar efter uppehållet. Lägg därtill att motståndarna Pogon har förlorat i såväl HT som FT i samtliga sina 5 förlustmatcher vilket gör att jag tror desto mer på det här spelet då Pogon har stora problem att hänga med i första halvlek. När lagen möttes på Pogons hemmaplan tidigare under säsongen så vann Legia med klara 3-0 och spelet HT/FT satt fint för Legia som dessutom har 3 raka storsegrar mot Pogon på sin hemmaplan där spelet har gått in!