Nu är det dags för kvartsfinal i den Polska cupen mellan Legia som leder högsta divisionen och seriesjuan i den Polska andradivisionen. Jag har saken klar för mig, häng på!

Legia Warszawa – Olimpia Grudziadz
Spel: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.85 @ Expekt
Insats: 8/10 
Spelstopp: 18.15


Legia leder alltså den högsta divisionen i dagsläget och efter uppehållet har man hunnit spela en match. Man spelade på bortaplan mot en stenhårt krigande Korona Kielce och förlorade något överraskande med 3-2. Det var inga glada miner efter den matchen och det kommer säkerligen finnas rejält med revanschluslta i den här matchen för Legia som vill börja vinna tävlingsmatcher igen.

Något som verkligen talar för att laget vinner ikväll är att man äntligen får spela inför sina fanatiska hemmafans igen. Inför det här mötet har nämligen lagets supporterförening hävt bojkotten av laget som inleddes i höstas och det kommer bli ruskigt tryck på arenan igen då fansen skrivit på flera supportersidor hur taggade man är inför den här matchen då man äntligen får stötta sitt lag igen. (Bojkotten riktade sig mot ledningen och ägarkoncerner ITI-Group som ansågs suga ut Legia på pengar för att betala av egna skulder).  Legia har 6-1-1 som resultatrad på hemmaplan i högsta divisionen och 18-7 i målskillnad på dessa matcherna. Man har inte spelat tävlingsmatch på sin hemmaplan sedan den 2:a December…


Läktaren där lagets hemmafans står kallas ”Zyleta” (Rakbladet).

Nu ställs man mot ett lag från en lägre division och lagets tränare har sagt att man siktar på att vinna dubbeln i Polen och matchen ikväll ska vinnas så man kommer med ett starkt lag där alla lagets nyförvärv kommer få chansen att visa upp sig. Legia har vunnit cupen två år i rad och man siktar givetvis på att återigen vinna den för att visa hur starka man är i Polsk fotboll.

Motståndarna Olimpia ligger alltså på en sjunde plats i den Polska andradivisionen. Man har 7 poäng upp till uppflyttningsplatserna och det är givetvis full fokus som gäller på att försöka nå dem. Man kommer självfallet vara extremt taggade inför det här mötet som är det första av två och fokus ligger givetvis på att försöka få med sig ett så bra resultat som möjligt till hemmamötet. Man har inte spelat någon tävlingsmatch sedan November så frågan är hur lagets matchform är här? Serien drar igång om 2 veckor för laget. Om man ser till sin serie så har bortaspelet inte funkat särskilt bra för laget som har 2-3-4 som resultatrad och 7-10 i målskillnad. Det är inget som skrämmer direkt när man möter Polens bästa lag!

Jag väljer att lira handicap spelet på ett heltaggat Legia som kommer springa ut inför en revanschsugen och fanatisk hemmapublik som kommer göra allt för att stötta sitt lag här. Man kommer sätta full fart framåt från början till slut och man ska bara vinna den här matchen med flera bollar!