Första mötet slutade 1-1 trots att Molde rullade ut Legia. Nu ska man åka till Polen och här lär det inte bli lika enkelt… Jag tror starkt på ett av lagen, häng på!
Legia Warszawa – Molde
Spel: Legia -1 (Asian handicap)
Insats: 4/10
Odds: 2.20 @ Pinnacle
Spelstopp: 20.45

I det första mötet på Moldes hemmaplan i Norge var Molde det klart bättre laget över hela matchen och de ägde hela första halvleken och gick rättvist till halvtidsvila med en 1-0 ledning. I Andra halvlek fortsatte Molde spela riktigt bra fotboll men som en blixt från en klar himmel kvitterade Legia till 1-1 från ingenstans och kort därefter fick Molde Fredrik Gulbrandsen utvisad och inte helt oväntat vände spelet och Legia tog för sig mer och mer men 1-1 blev slutresultatet.

Legia har inlett säsongen hemma i Polen med 3 klara segrar mot lite enklare motstånd för i ärlighetens namn har man inte imponerat i matcherna trots att man segersiffrorna skrivits till 5-1, 3-0 och 4-0. Man har tappar flera spelare som man ersatt med nya och även om resultaten ser bra ut så kan man mycket mer och nu ställs man inför sin hittills svåraste match då man ska ta sig vidare i Champions League och man bör greja det här utan några större problem. En match som denna brukar plocka fram det lilla extra hos spelarna och när de spelar inför en kokande hemmaarena så lär man knappast åka ur champions League. Jag tror inte Molde räcker till här…

Molde har varit en stor besvikelse hemma i Norge den här säsongen och enda räddningen för laget är att man tar sig vidare i Champions League men det ser tufft ut i mina ögon. Man var som sagt det bättre laget i första matchen men då spelade man på hemmaplan och där trivs man betydligt bättre än vad man gör på bortaplan… Efter 18 omgångar hemma i Norge ligger laget på en 12e plats och man har bara 2 poäng ned till kvalplatsen så man har en riktigt usel säsong bakom sig. Efter sommaruppehållet har man ett par nyförvärv vilket har bidragit till att laget spelat upp sig en hel del. Man är betydligt starkare på sin hemmaplan än vad man är på bortaplan och på lagets 9 bortamatcher i Norge den här säsongen har man bara vunnit en enda… Ikväll måste man göra mål för att gå vidare vilket innebär att man kommer vara offensiva och det kan straffa sig…

imagesCAT1X4JT
Legias sylvasse anfallare Vladimir Dvalishvili
gör 2 mål ikväll!

Legia vilade stora delar av truppen i helgens match så de ska vara utvilade till den här matchen. Det enda som gäller för Legia är avancemang här och publiken lär inte tillåta något annat heller. Man har dock en tung skadelista fortfarande då man saknar Daniel Lukasik, Michal Kucharczyk, Inaki Astiz och Marko Suler.
Molde får klara sig utan avstängde Fredrik Gulbrandsen som fick rött kort senast.

Kort summering:
Legia är urstarka på sin hemmaplan där man spelar med ett enormt självförtroende och det skulle förvåna mig mycket om man inte vinner den här matchen tämligen enkelt. Man har haft lite problem i sitt spel hittills men snart lär det lossna för laget och det förvånar mig inte om allt klaffar i den här matchen som är säsongens hittills viktigaste match. Det väntas bli fullsatt och publiken (ca 31.000) kommer bära fram Legia till en seger här. Molde är verkligen inte vana vid att spela inför så mycket folk och det lär bli under matchen och det återstår att se hur det påverkar laget. Molde som måste göra mål kommer säkerligen gå bort sig i försvaret och formstarke Vladimir Dvalishvili gör säkerligen mål i vanlig ordning.