Sista omgången av segundan spelas idag och på Estadio Butarque gästas Leganes av Zaragoza. Hemmalaget har inget att spela för men stod för en mycket fin insats mot Barcelona B senast och kan spela helt avslappnat här mot ett pressat Zaragoza. Har ett par roliga spel i matchen som måste testas!

  • Match: Leganes – Zaragoza
  • Spel: Leganes över 1,5 mål
  • Odds: 4,30 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Leganes är nykomlingar i segundan och har stått för en mycket fin säsong trots att det inte blev något playoff. Laget parkerar på en 9:e plats i tabellen och den enda lilla moroten som finns kvar är att kliva förbi Mirandes i tabellen, samt hålla ett par jagande lag bakom sig. Därför kan det saknas lite motivation hos hemmalaget, men det borde saknats även i förra omgången borta mot Barcelona B, ett Barca som hade kniven mot strupen. Leganes spelade helt avslappnat och kunde till slut vinna med hela 5-2. Lite samma visa idag då Zaragoza har kniven mot strupen och förmodligen kommer behöva en trepoängare. Det är ändå hemmaplan för Leganes och jag tror att man gärna vill avsluta på ett snyggt sätt inför de egna fansen. Laget har dessutom gått väldigt bra hemma på Estadio Butarque med raden 10-7-3 och målskillnad 27-13.

Hos hemmalaget stryker vi idag Marc Bertrán (9/1), Carlos Delgado (9/0), Alain Eizmendi (12/0) och Fernando Velasco (19/4). Inga tyngre avbräck, framförallt inte offensivt.

leganes_180x180zaragoza_200x200

Zaragoza har allt att spela för i dagens match då laget placerar sig på sista playoff-plats just nu med en poäng till godo på Ponferradina bakom. Ponferradina har hemmamatch mot ett avsågat Alcorcon, så Zaragoza får nog ställa in sig på att vinna den här matchen för att ta sig till playoff. Jag har skrivit en del om Zaragoza under säsongen och laget har absolut en av ligans vassaste offensiv, tillsammans med en av ligans sämsta defensiv. Det bådar inte gott när man måste jaga trepoängare på bortaplan mot ett lag som kan spela helt avslappnat. Zaragoza har tagit en del poäng på bortagräs på slutet, men det är inget imponerande facit man har under säsongen på resande fot, raden 5-8-7 tillsammans med 26-36 i målskillnad. 36 insläppta mål på bortaplan är fler insläppta mål än vad de fyra sämsta bortalagen lyckats med, vilket säger en del.

Vi har även lite andra bekymmer hos bortalaget som saknar José Fernández (36/1), Borja Bastón (38/23), Vullnet Basha (14/1), Jaime Romero (16/7) och Javi Álamo (17/2). Ruskigt tunga avbräck där lagets skyttekung Borja Baston självfallet sticker ut.


Motivationen finns hos bortalaget men Leganes har hemmaplan och visade senast mot Barcelona B att man krossa lag som har motivation. Zaragoza har inget bra försvarsspel och när man förmodligen måste gå för tre poäng så kommer defensiven blottas ännu mer. Zaragoza har dessutom en förmåga att dra på sig röda kort på bortaplan, vilket man gärna får göra här. Leganes över 1,5 känns som ett mycket intressant spel till 4,30 och vi testar en medelinsats på detta. Kommer även testa 1/10 på Leganes över 2,5 mål till skyhöga 11,50 hos unibet.

/e@sy