Jag tycker mig hittat ett mycket vettigt spel i den spanska segundan idag, där Real Betis gästar nykomlingen Leganes på Estadio de Butarque, Hemmalaget har stora bekymmer i backlinjen samtidigt som Betis försvarslinje har en tung cupmatch i kroppen. Borde innebära en del mål?

  • Match: Leganes – Real Betis
  • Spel: över 2,5 mål i matchen
  • Odds: 2,25 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Leganes är nykomlingar i segundan och håller till i utkanten av den spanska huvudstaden. Man har inte fått någon pangstart på säsongen men jag tror heller inte man är allt för missnöjda med sina nio poäng så här långt. Det är hemma på Butarque man tagit merparten av sina poäng så här långt och även fast motståndet inte varit av den svettigare varianten så tror jag att man är väldigt trygga på hemmagräset. Två vinster och två kryss innebär att åtta av nio poäng tagits på hemmaplan, och det innebär även att man är obesegrade här. Men motståndet har som sagt varit blekt och även fast jag inte tycker Betis imponerat nämnvärt så finns kapaciteten hos gästerna. Det är dessutom ett rejält vingklippt försvar hos hemmalaget där man saknar fyra backar till dagens match. Carlos Delgado, Paco Candela, César Soriano och Luis Ruiz går alla skadade och kommer alltså inte till spel idag. Det innebär att man har tre backar kvar i a-lagstruppen och därför verkar det som om mittfältare Pena går ner och spelar ytterback, precis som i senaste matchen mot Gijon (1-2). Inte särskilt stabilt kan tyckas och speciellt inte mot ett Betis som har farliga killar framåt i planen. Men kikar på det offensiva hos hemmalaget så har man gjort en del mål på hemmaplan och man är väl medvetna om att Betis har ett darrigt försvar, något som man säkerligen kan utnyttja.

leganes_180x180betis_200x200

Real Betis har inte imponerat på mig så här långt och jag trodde faktiskt att laget skulle ligga i den absoluta toppen av ligan just nu. Men man är inte särskilt långt bakom topplagen och ett par segrar kan förändra saker och ting väldigt fort. Men laget har nu spelat tre raka 0-0 matcher, om vi då räknar med veckans cupmatch mot Lugo. Inte ett särskilt vanligt resultat om vi pratar Betis och jag tycker heller inte att resultaten speglat matchbilderna. Det svänger ganska bra när de grönvita spelar och samtidigt som man har ett bra anfall så är försvarsspelet under all kritik stundtals. Det var vid flera tillfällen i cupmatchen mot Lugo som man var illa ute och det var knappast tack vare ett stabilt försvarsspel som man höll nollan där. Till dagens match saknar man dessutom sin bästa mittback i Perquis, som fick ett rött kort senast mot Las Palmas. Det innebär att Jordi Figueras och Bruno förmodligen tar hand om mittbacken idag, samma mittbackspar som startade mot Lugo tidigare i veckan. Bruno blev förvisso utbytt efter dryga 70 minuter, men Jordi spelade alla 120 minuter i den matchen, vilket kan sitta i benen. Jag tycker helt ärligt att båda dessa herrar är en katastrof i försvarslinjen, med dålig fart under fötterna och med en tajming i närkamperna som lämnar mycket att önska. Dessutom så saknar man idag högerback Piccini som dragits med småskador sedan han anlände från Livorno.


Jag tror inte Leganes har någon större respekt för det forna la liga laget idag när matchen kickar igång på Butarque, man har spelat bra inför hemmafansen och lär kliva på när tillfälle ges. Men samtidigt så får man in nonchalera anfallet hos gästerna, där förmodligen Molina och Ruben Castro tar plats idag. Det är som sagt ett skadedrabbat hemmaförsvar och det kan Betis utnyttja. Vi får bra betalt för minst tre mål i matchen och jag tycker det är värt en insats strax över medel med alla defensiva avbräck.

/e@sy