Har hittat ytterligare ett objekt från den spanska andraligan där Leganes tar emot Lugo hemma på Butarque. Gästerna saknar en hel drös av spelare här och borde få det tufft mot ett formstarkt hemmalag.

  • Match: Leganes – Lugo
  • Spel: Leganes
  • Odds: 1.83 @ ladbrokes
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Leganes är nykomlingar i segundan och måste vara otroligt nöjda med säsongen så här långt. Laget från utkanten av Madrid placerar sig på en 9:e plats just nu och har fortfarande chansen på en playoff-plats. Men det är åtta poäng upp till Zaragoza på 6:e platsen och det innebär att laget måste ta trepoängare för att krympa avståndet. Laget har två raka vinster på kontot och även fast varken Mallorca (2-0) eller Llagostera (2-0) är några kanongäng så vinner man på ett stabilt sätt. Hemma på Butarque har laget kalasform just nu med fyra raka vinster och målskillnaden 7-0. Det har varit en del lätta motståndare bland dessa matcher men 1-0 mot topplaget Valladolid är imponerande.

Skadeläget ser mycket bra ut hos hemmalaget och dessutom får man tillbaka defensiva mittfältaren Carlos Gutierrez från avstängning idag.

leganes_180x180lugo_180x180

Lugo placerar sig på en 15:e plats i tabellen och har faktiskt en helt ok form för dagen med poäng i tre raka matcher. Extra imponerande då två av lagen varit Valladolid (0-0) och Las Palmas (2-1) som tillhör toppen av tabellen. Men Lugo har varit det klart sämre laget i båda dessa matcher och jag anser att man haft en del tur som fått med sig poäng. Dessutom är Lugo ett utpräglat hemmalag där 21 av lagets 28 poäng hämtats. På bortagräs har det varit jobbigare med raden 1-4-6 och en målskillnad på 9-18.

Stora bekymmer hos gästerna idag som saknar den avstängda trion Borja Gómez (16/1), Fernando Seoane (24/0) och Lolo (11/2). Men problemen slutar inte där då vi även stryker Diego Seoane (3/0), Pelayo (4/2), Jonatan Valle (5/0) och Ernesto (0/0) som går skadade. Vi slänger även in Alvaro Peña (6/0) på frånvarolistan då han åkt på feber.


Leganes har knallform på hemmaplan och mot ett rejält vingklippt Lugo ska man ha goda chanser till femte raka segern på Butarque. Tror på en hemmaseger här och en insats strax äver medel åker in på raka ettan.

/e@sy