Två matcher från Copa del Rey i afton och den senare av dessa utspelar sig Estadio Butarque där Leganes gästas av Granada. Gästernas tränare Sandoval har deklarerat en del rotation inför kvällens match, vilket passar utmärkt till mitt spel. Häng på!

  • Match: Leganes – Granada
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Leganes, från utkanten av Madrid, gör sin andra raka säsong i den spanska andraligan och placerar sig just nu på en mittenposition i tabellen. Men det är otroligt jämnt i tabellen där det endast är sju poäng upp till ledande Cordoba och sju poäng ner till jumbon Almeria. Laget har skrapat ihop 20 poäng så här långt och merparten av dessa, 16 poäng, har tagits hemma på Butarque. Jag har sett ett par hemmamatcher från Leganes och det har minst sagt varit bra drag i dessa, där fokus har varit på det offensiva spelet. Med tanke på sitt usla bortaspel så vill nog laget ha ett gynnsamt resultat med sig till Andalusien och drygt två veckor, vilket även det bäddar för offensivt spel. Man känner till att Granada inte visat upp något större försvarsspel hittills denna säsong och med tanke på att gästerna ska rotera en del idag, så lär hemmalaget se sin chans. Spelare att se upp med framåt hos hemmalaget är Guillermo och argentinaren Alexander.

leganes_180x180granada_200x200

Granada har gått tungt i La Liga hittills denna säsong och placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket på 11 inspelade poäng. Jag tycker faktiskt att laget gjort väldigt många bra matcher denna säsong, men oavgjorda resultat och hedersamma förluster klättrar man inte i tabellen med. Tränare Sandoval har sagt att detta är ett utmärkt tillfälle för lite rotation, då han vill ha igång alla spelare. Framåt i planen finns det bredd så det räcker och blir över hos Granada, men bakåt ser det inte alls lika ljust ut. Försvararna Babin, Lomban, Biraghi och Lopes vilas idag, vilket kan sluta precis hur som helst när Doria, Mainz och Ruiz ska ta plats. Framåt finns det dock krut i form av Piti, El-Arabi, Success, Rochina m.fl, som kan straffa hemmalaget ordentligt. Granada har trots allt fått igång målskyttet och nätat i sju raka matcher, och det händer inte ofta i detta lag kan jag lova.


Om det blir den matchbild som jag sett tidigare på Butarque så är det riktigt goda chanser till att det här spelet sitter idag. Gästerna vilar tre av sina bästa försvarsspelare, vilket är oroväckande. Men Granada har fortfarande anfallare som ska kunna skapa massvis av chanser på ett lag från andraligan. Vi sätter en något tyngre insats på över 2 mål i matchen till fint odds. Pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy