Båda lagen har inte direkt visat några större prestationer i dom senaste omgångarna och denna match känns som en jämn historia med få mål. Leeds lär nog skämmas en del efter senaste matchen, 1-5 hemma mot Bolton. Reading fick med sig poäng från sin senaste matche men behöver full pott i denna för att inte tappa play-off platsen.

Match: Leeds – Reading
Spel: Under 2.5
Odds: 1.83 @ Pinnacle
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 11/3 20:45

Leeds åkte på en riktigt propp i helgen när man förlorade hemma mot Bolton med hela 5-1, tränaren sa efter matchen att spelarna kunde ha varit nervösa, för vad kan man ju fråga sig. Sett till övriga resultat senaste tiden så verkar i sådana fall laget ha varit nervösa i varje match. 1-2-2 på dom fem senaste och man har inte direkt legat på topp. I tabellen ligger man på 12:e platsen på säkert avstånd neråt och har inte så mycket att göra med dom uppåt heller, visst har man chansen att förbättra sin placering men man är inget hot mot play-off gänget såvida inte lagen uppåt också börjar bli nervösa. Hemma denna säsong har man 7-4-5 med 27/20 i mål. Målvakten Paddy Kenny är fortfarande skadad och Jack Butland fortsätter i mål. Jason Pearce förväntas vara tillbaka i denna match efter att han saknades i förra matchen då han blev pappa.

reading-drenthe

Reading lyckades få med sig en poäng från mötet med Brighton i senaste matchen, mycket på grund av att Brighton blev en man mindre. Reading som ett tag såg riktigt bra ut har inte riktigt varit sig själva senaste tiden. Man har inför denna match sista play-off platsen men lagen bakom kommer med fart och har dessutom mindre matcher spelade vilket inte gynnar Reading. Man får nog ta och skaka liv i laget nu och man ska ha något med play-off att göra annars blir man lätt omsprungna snart. 1-2-2 på dom fem senaste och borta denna säsong har man 7-4-6 med 21/21 i mål. Wayne Bridge och Sean Morrison kan snart vara tillbaka från skada, saknas fortsatt gör Mikele Leigertwood, Jason Roberts och Jem Karacan och det är inte mycket som talar för att dom kommer att spela något mer denna säsong. Danny Williams och Pavel Pogrebnyak kommer att testas inför denna match.

Motivationen ligger helt klart hos Reading i denna match då Leeds ligger lite i ingemansland så att säga. Sett till dom senaste prestationerna har lagen varit lika dåliga och det känns som att matchen står och vägen då det är jämnt på förhand. Inget av lagen har heller direkt öst in mål i dom senaste matcherna och det känns som att denna match kan komma att bli lite tillknäppt och målsnålt. Under 2.5 känns som ett givet spel i denna match då 0-0 eller kanske 0-1 känns som ett troligt resultat. Under 2.5 alltså spelas till ett godkänt odds.