Onsdagskvällen bjuder på en intressant match i den engelska turneringen som numera går under namnet The Capital One Cup. Det finns en klassisk rivalitet mellan lagen och det kommer utan tvekan vara en grym spänning i luften när matchen spelas. Tycker att oddsen bör vara jämnare än vad som är fallet och känslan är att ett dubbelchansspel är vasst.

  • Liga: The Capital One Cup, England
  • Match: Leeds – Chelsea
  • Spel: Leeds +0,5 @ Bet365
  • Odds: 2,15
  • Insats: 3/10
  • Spelstopp: 20:45

Nyligen hemkomna Chelsea har haft en tuff höst. Man har kombinerat tveksamma resultat i Premier Leauge med att sett sig besegrade av ukrainska Shakthar och italienska Juventus i Champions League-gruppspelet. Det här medgjorde att man sedan några veckor tillbaka i tiden nu har tidigare Liverpool-tränaren Rafael Benitez vid rodret. Spanjoren fick en tuff start på uppdraget då fansen omedelbart visade vad man tyckte om att det var han, och inte Roberto Di Matteo som styrde laget.

Lyckligtvis för Rafas del finns det några moln på den annars rätt så mörka himmeln. En av stjärnorna som han även hade under sin tid som tränare i Liverpool, Fernando Torres, tycks äntligen ha kommit tillbaka från den allra kallaste kylan. Anfallaren har lyckats producera fem mål på de senaste tre matcherna. En avsevärd förbättring jämfört med vad han lyckades med under André Villas-Boas och Roberto Di Matteo.

Under tiden som Premier League-säsongen är i full gång har Chelsea hunnit resa till Japan för att (vad man trodde) spela hem klubblags-VM-titeln. Mexikanska Monterrey lyckades man enkelt avfärda med (3-0), men när brasilianska och andrahandsfavoriten Corinthians skulle spelas i söndags, stötte man på desto svårare motstånd. Matchen tycktes gå till förlängning men brassarna tog ledningen i slutskedet av matchen och moralen i Chelsea fick sig ännu ett slag. Det är heller inte det enda som stör bortalaget som har en del avbräck i form: John Obi Mikel, Gary Cahill, Ramires, John Terry och Oriel Romeu.

Nu åter till det som är hemmalag för dagen. Leeds är ett klassiskt lag som efter lite ekonomiska bekymmer fick ta sig an de lägre divisionerna i England. Nu är man tillbaka i The Championship,vilket är precis under Premier League. Efter 22 spelade matcher parkerar man på en elfte plats. Formkurvan för laget pekar uppåt då man tagit tolv av femton möjliga den sista tiden. Leeds, som för övrigt tränas av Neil Warnock, har tagit sig till kvartsfinal i turnerningen genom att besegra Shrewsbury, Oxford samt Premier League-lagen Everton (2-1) och Southampton (3-0).

 När det nu endast återstår två lag från högstadivsionen och som dessutom inte tillhör de allra bästa (Swansea och Aston Villa) är det klart att Leeds ser en grym möjlighet att ta en titel man aldrig hade vågat drömma om inför säsongen. Om man nu bara kan ta sig förbi det här hindret. Vad gäller skadelaget i hemmalaget är det endast målvakten Jamie Ashdown som är osäker till spel.

Chelsea är ett hinder som jag vill mena inte är så pass oövervinnligt som det möjligen låter från första början. Gästerna från London har som sagt haft en turbulent höst och allra nyligen ett tätt spelschema med mycket resande. Till råga på det kan vi tillägga ett misslyckande i klubb-VM. I det här heta rivalmötet tror jag att det faktum att hemmalaget går in i matchen med betydligt hungrigare inställning blir avgörande. Leeds chanser till avancemang anser jag vara större än vad spelbolagen.  Spelet hittar ni under ”Asian” -> ”Fler Asian Handicap”.

/Mikel