8 oktober smäller det. Australienska A-League drar igång och min passion för fotboll växer ännu mer, ännu en gång. På förhand ser det ut att bli jämnare än på flera år, och jag ska försöka ge mig på en tabell-tippning inom kort. Men först kommer lite spel på skyttekungar.

Oddsen finns i nuläget endast hos Bet365.

 

Jamie Maclaren (Brisbane Roar) @ 21,00 (1/5 Units)
Maclaren kommer senast från Perth Glory där han gjorde en riktigt bra säsong med 9 mål på 20 framträdanden. Det ska dock sägas att han oftast började på bänken för att sedan bli inbytt, och i snitt gjorde han mål varje 94e minut vilket hade motsvarat 20 mål om han hade fått starta varje match istället. Nu spelar han för Brisbane Roar som förra säsongen saknade en målskytt i och med tappet av målkungen Besart Berisha som gick till Melbourne Victory. Jamie Maclaren kommer spela en viktig roll i årets upplaga av Brisbane och oddset vi får är riktigt bra. Räkna med minst 10 mål från den unge Socceroon.

Filip Holosko (Sydney FC) @ 11,00 (0.5/5 Units)
I slovakiska Filip Holosko har man försökt hitta ”nästa Marc Janko” som frälste Sydney förra säsongen med sina 16 mål som därmed innebar skytteligaseger. Sydney har gott om offensiv kvalité, men med sina tekniska yttrar så kommer man nog försöka söka Holosko precis som man sökte Janko förra säsongen. Det känns givet att han vinner Sydneys interna skytteliga, så 11,00 på att han vinna totala skytteligan känns bra på förhand.

Jeffrey Sarpong (Wellington Phoenix) @ 51,00 (0.25/5 Units)
Han är ingen renodlad målskytt då han ofta har spelat mittfältare i sin karriär, men Wellington kommer försöka använda honom lite mer offensivt. Med tekniska yttrar i bl.a Krishna så finns det god möjlighet till många ”enkla” mål från snett inåt bakåt. Sen är han väldigt snabb och kommer bli ett stort hot i djupet. Jag tror chanserna kommer dyka upp för Sarpong, frågan är bara hur bra han förvaltar dem? Oddset 51,00 känns hur som helst värt.

Bruno Fornaroli (Melbourne City) @ 51,00 (0.25/5 Units)
Melbourne City känns oerhört starka den här säsongen, man har en ruskigt fin trupp och har gjort många fina nyförvärv. Fornaroli har god möjlighet att vinna Melbourne City’s interna skytteliga om han får tillräckligt med speltid. Annars ser jag endast ett problem, att Melbourne City kommer ha för många olika målskyttar. Men 51,00 på en duktig anfallare i ett bra lag känns för högt.

Aaron Mooy (Melbourne City) @ 67,00 (0.25/5 Units)
Landslagsspelaren Aaron Mooy är Melbourne Citys bästa spelare enligt mig. På sin mittfältsposition tar han ofta skott utifrån, tar hand om andrabollar och så vidare. Men framförallt… han tar straffar och frisparkar. Förra säsongen gjorde han 7 mål, och jag tror definitivt att han kommer göra fler den här säsongen. Han är ruskigt vass på frisparkar, och i och med att City troligtvis kommer göra fler mål denna säsongen än förra så ser jag fint värde i att spela på målskyttar i just Melbourne City.


Äntligen närmar vi oss premiären av A-League 2015/16. Och vad är inte bättre än långtidsspel med saftiga odds? Här har jag samlat några spelvärda målskyttar och hoppas att någon av dem vinner.