OBS! Nattspel, spelstopp 00.15! Här har vi ett mycket spelvärt spel från Copa Libertadores. LDU Quito är ohyggligt hemmastarka och möter här ett överkomligt motstånd. Häng på!


LDU Quito – Godoy Cruz
Mitt tips: HT/FT – 1/1
Odds: 2.15 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp 00.15

Spel 2:
Mitt tips: LDU Quito -1 (Asian Handicap)
Odds: 1.85 @  Bet365
Insats: 10/10
Spelstopp: 00.15

LDU Quito från Ecuador visar år efter år att man har sin hemmaplan som största styrka. I Copa Libertadores har man vunnit båda sina hemmamatcher och har 8-0 i målskillnad på dessa. Nu möter man Godoy Cruz som inte är något märkvärdigt motstånd och man bör vinna tämligen enkelt här. I ligaspelet har man vunnit samtliga fyra matcher och har en målskillnad på 12-1 på dessa matcher. Faktum är att man vunnit 13 av de 14 senaste hemmamatcherna. Enda poängtappet kom mot lagets derbyrivaler Quito och den matchen slutade 1-1. Att laget är såppas hemmastarka beror enligt många på att man spelar sina matcher på en höjd på 2850 meter över havet och därmed är luften betydligt mer svårinandad och det påverkar motståndarna som inte är vana vid det.

Gordoy Cruz är som sagt inget märkvärdigt lag. Man ligger på åttonde plats i den Argentinska ligan efter 9 omgångar och man imponerar inte formmässigt. 1 seger på lagets 5 senaste matcher är som sagt inget som imponerar och spelet på bortaplan är inte mycket att ha heller. Senast blev det förlust på bortaplan mot Independiente med hela 3-0. Samma Independiete krossade LDU Quito med hela 3-0 hemma i Ecuador. Före det förlorade man borta mot Penarol med 2-1 och det är samma visa här. LDU Quito krossade Penarol med hela 5-0 på sin hemmaplan. Gordoy Cruz står inför en riktigt tuff match inatt…

LDU Qutio spelar en härligt offensiv fotboll och på hemmaplan ställer laget upp med en 3-5-2 uppställning där anfallarna Bolanos och Barcos öser in mål för laget. Har dom en normal afton ikväll så vinner laget det här komfortabelt. Anledningen till att jag spelar HT/FT beror på att LDU Quito har haft ledningen i båda halvlekarna i lagets 6 senaste hemmamatcher. Den statistiken gör det här spelet mycket spelvärt.