Här under helgen är det även dags för de lägre svenska divisionerna att sättas igång. Vänder mig här till division 2 östra Götaland där två lag ifrån Malmöområdet gör upp om tre poäng. Ena laget har tappat många spelare som var tongivande i fjol varav endast ersatts med juniorer, prövar därför en medelinsats på ett segerspel.

  • Match: LB07 – Kvarnby IK
  • Spel: LB07
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 5/10
  • Spelstopp: 13/4, 16:00

Kvarnby är en förening som är belägen i utkanten av Malmö och som är en av stadens äldsta fotbollsklubbar. Man skapades redan 1906 och är därmed en klassisk förening i detta område. Man har däremot aldrig haft några större sportsliga framgångar utan som högst har man varit i division 2, det vill säga där man befinner sig nu. Detta blir klubbens femte raka säsong i landets fjärde högsta serie, men nu ser man svagare ut än på länge. Under vintern har det varit många spelare som tackat för sig och dessutom har det varit pjäser som länge tillhört de högst rankade i spelartruppen.

Hela sju spelare varav fyra av dessa kan räknas som direkt ordinarie har lämnat klubben. De senaste säsongerna har man tillhört den nedre regionen och man har definitivt försämrat sina chanser till att säkra nytt kontrakt. Ersättare till dessa är endast spelare från klubbens juniorlag och det är närmare tio bestämt som flyttats upp till a-laget. Dessutom är de flesta av dessa födda 1996 och endast sjutton år gamla, vilket gör att man väldigt tuff säsong framför sig. Snittåldern är så pass låg som 19,5 år. Man besitter visserligen väldigt duktiga ungdomslag, men det känns dessvärre troligt att man blir något utav en slagpåse med tanke på de tunga spelartapp samt den oerhörd unga trupp Kvarnby har.

lb07kvarnby

Premiärmotståndet är LB07 som har sina träningsområden en bit utanför Malmö. Till skillnad från gästerna är man en väldigt ung förening då man skapades så sent som 2007, efter att man slagit ihop sig med lokalkonkurrenten. Man har sedan dess varit framgångsrika och har för det mesta krigat om de övre placeringar i division 1 södra, och har även varit nära att kvalificera sig för spel i Superettan. Efter en mindre lyckad säsong förra året blir det nu alltså spel ett steg längre ner i systemet. Spelartruppen besitter nog med kvalité för att kriga om platsen som innebär att man tar sig tillbaka till division 1-spel.

Det ska poängteras att även LB07 har spelarmaterial som är väldigt ungt, men tycker ändå att man besitter väldigt mycket mer kompetens än vad bortalaget befogar över. Stor del av den stor Hicham Ali för, som är en 23-årig spelare med hela sin fotbollsutbildning i Malmö FF, och som inte för så länge sedan var aktuell för en comeback. Det kommer bli en viktig kugge i kampen om platsen som innebär uppflyttning. Väl i denna premiärmatch borde man inte ha några problem att avfärda ett svagt Kvarnby.

                                                                                                                         

Massiva avbräck på bortalaget vilket får mig att tro att kommande säsong blir en väldigt tuff sådan. Nykomligen ovanifrån, LB07, har tillräckligt med kvalité för att detta skall bli en hemmaseger. Spelar en medelinsats på detta till oddset 1,90 hos Bet365.

/Mikel