Vi tar oss an en av många kvällsmatcher denna afton i Serie A och det är Lazio som tar emot Hellas Verona. Det är två lag i bra form men där hemmalaget har en lite vassare sådan då man just nu flyger fram med 5 raka vinster och det var längesen det såg såhär bra ut. Verona ska dock inte skämmas dom heller som kanske är inne i sin bästa period för säsongen nu med 4 raka utan förlust varav 2 vinster. Har dock stor tro på ett spel här, häng med!

  • Lazio – Verona
  • Spel: Lazio -1.0, -1.5 (asian handicap)
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Lazio flyger som sagt fram just nu i Serie A och man är faktiskt bara 1 poäng bakom 2an Roma hör och häpnad. Framförallt är det Stefano Pioli’s taktik som betalar sig väl just nu men det är också det faktum att man har ett väldigt bra lag där alla vet vad det är som gäller. Skadeläget ser också väldigt bra ut måste man ju säga, även om det är några reserver som är fortsatt skadade, men den startelvan man ställer på banan ikväll är den absolut bästa helt klart.

Man har som sagt ett väldigt bra skadeläge och man får även tillbaka Antonio Candreva från avstängning och han går såklart in i startelvan direkt och offensivt ser det ruskigt bra ut får man ju säga. Formen är mer än god, skulle säga att den är bäst i ligan just nu där man har 5 raka vinster och där spelet sett väldigt lovande ut många stunder. Nä dagens Lazio ser oerhört starka ut och sen att hemmaplansfördelen är en aspekt extra ikväll är också ett plus.

lazio_200x200    verona_200x200

Hellas Verona ska man absolut inte klanka ner på i dagsläget när formen är väldigt god även för dom. 4 raka utan förlust varav 2 är vinster och lagen man möt är Cagliari, Roma, Milan och Napoli i dom 4a senaste matcherna. Men man bör påpeka att det är framförallt på hemmaplan som man spelar som bäst, det var också där senaste vinsten mot Napoli kom. Borta mot Milan fick man ett sent kvitteringsmål och vinsten mot Cagliari borta var ju mot ett otroligt formsvagt Cagliari. Men man ska inte ta ifrån dom insatsen och poängen då dom gjorde det bra ändå.

Till matchen mot Lazio så stryker vi 2 avstängda spelare i form av anfallaren Juan Gomez och mittfältaren Jacopo Sala. Är väl inge jätteavbräck med det är spelare som spelat många minuter i Verona denna säsong. Vi stryker även mittbacken Rafael Marquez som varit ordinarie hela säsongen till skadan för några matcher sen. Men även om alla varit tillgängliga så har jag svårt att se att Verona ska kunna stå emot detta formstarka Lazio med så mycket kvalité just nu. Och Verona är inte alls lika bra på bortaplan vilket man sett i nästan alla matcher, utan det är på hemmaplan dom spelar sin bästa fotboll och det har såklart betydelse här.


Lazio är i kanonform för dagen och man har sin bästa startelva tillgänglig, dessutom hemmaplan och jag tror man fortsätter gå starkt även denna kväll. Verona har bra form dom också men man möter övermän här i Lazio. Och att matchen inte är på deras hemmaplan är såklart ett minus då man är sämre på resande fot trots 2 formen. Nä har verkligen svårt att se att man ska orka stå emot ett Lazio som fortsätter spela om en plats till champions League och med bara 1 poäng bakom Roma. Jag spelar Lazio -1.25 till oddset 1.90. Insatsen får bli lite över medel. Jobbaa!!

/ L’orso