Det sparkas en del fotboll även ute i de europeiska ligorna denna veckodag, däribland italienska Serie A där jag väljer att rikta in mig på en match i Rom. Två lag som har gjort det väldigt bra så här långt sett till förutsättningar, och även om det ena laget har mer att spela för så har man hamnat i en svacka och det här känns som ett intressant spel till kvällen.

 

  • Match: Lazio-Siena
  • Spel: Siena, mål (bortalaget att göra mål, ja)
  • Odds: 1,67 @ Betsafe
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 20.45

Siena har all anledning att vara nöjda med säsongen i egenskap av nykomlingar. Man är nästintill helt klart för fortsatt spel i Serie A, för egen hand säkrar man det via en poäng i de kommande 3 matcherna.

Samma sak gäller Lazio, där man inte direkt har den bästa truppen jämfört med de övriga lagen som är med och krigar om Europa-platserna, men även dom har gjort det över förväntan och hade man inte dalat så mycket nu mot slutet så hade man fortfarande suttit på den sista CL-platsen, något som man i övrigt fortfarande har chansen på.

Jag skrev en längre text med Lazio inblandat för någon vecka sedan när man hade ett möte med Juventus, där jag tyckte att man såg hur de ljusblåa från Rom agerade håglöst ju längre det gick mot slutet. Och sedan den där Juventus-matchen, där man förlorade med 2-1 efter att ha blivit fullständigt dominerade, så har man endast tagit en poäng i de 3 efterföljande matcherna.

En bidragande orsak till det är stora skadebekymmer samt nu även några avstängningar, till följd av det ni ser på bilden där bortamatchen med Udinese avslutades med en hel del tjafs med domarna. Ett tecken på att man kanske är något frustrerade över att spelet inte stämmer längre.

Till kvällens match saknas Marchetti i målet, Bizzarri ersätter. Dias, Stankevicius och Radu saknas som alternativ till backlinjen. På mittfältet är den store spelfördelaren Hernanes borta samt vattenbärarna Matuzalem och Brocchi. Lagets bäste målgörare, Miroslav Klose, saknas han också. Till det så är även Biava och Cana osäkra medan Candreva och Lulic är tillbaka i truppen. Med andra ord så är situationen något svår för ett lag som måste framåt för att vinna när spelet inte stämmer över hela banan.

Bortalaget kommer inte helt ordinarie dom heller, men firma Destro/Brienza har överraskat många lag så här långt och man kan helt klart vara obehagligt för motståndarna även här. Siena har sett över hela säsongen varit någorlunda fyndiga framåt och man har gjort mål i 9 av de 10 senaste matcherna.

Siena vann höstmötet med 4-0. Tror knappast att vi får se samma siffror den här gången, men sett till oddset så gillar jag bortalagets chanser till att bara mäkta med ett mål (eller fler) på ett formsvagt Lazio här.

/Puyol