Lazio tar emot Sassuolo och jag har svårt att sia om ifall det blir mycket mål eller lite mål så skiter i det och lirar hörnor istället. har nämligen hittat ett ganska troligt spel här. Att Lazio är bra på skapa hörnor det vet vi, speciellt på hemmaplan. Men det man kanske glömmer bort är att Sassuolo skapar bra med hörnor även dom och kan bli så att Sassuolo måste framåt vilket såklart gynnar vårt spel här.

  • Lazio – Sassuolo
  • Spel: Sassuolo +3.5 hörnor (handicap)
  • Odds: 1.877 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Lazio kommer från 3-1 hemma mot Galatasaray i Europa League och därmed avancemang där, och det kommer säkerligen vara prio nummer 1 i vår att nå långt i EL då chanserna till att nå en Europaplats i ligan är relativt små med ungefär 10 poäng upp samt två lag emellan. Men det är klart att man vill vinna den här matchen ändå. Men det kommer inte bli lätt då Sassuolo är ett bra lag med bra offensiv. Så jag tänker mig att vi får se en ganska jämn match där Lazio kanske är lite mer spelförande men där båda kommer få sina chanser. Skulle man ta ledningen tidigt så känns hörnspelet som jag idag rekar väldigt bra, står det 0-0 en bit in i matchen så tror jag också det ser bra ut. Skulle Sassuolo ta ledningen tidigt så kan man tänka sig att Lazio kommer gå framåt ytterligare, men samtidigt blottar dom sig då bakåt vilket ger utrymme för omställningar och kanske någon hörna för Sassuolo. Lazio ska alltså inte bara skapa 1, 2 eller 3 hörnor mer utan dom måste skapa 4 hörnor mer för att spelet ska gå förlorat.

Lazio har fortsatt De Vrij på skadelistan, samt vänsterbacken Radu och mittbacken Gentiletti. avbräck defensivt.

Lazios hörnstatistik på hemmaplan ser ut såhär:
Lazio-Bologna 10-3
Lazio-Udinese 6-4
Lazio-Genoa 10-3
Lazio-Frosinone 9-6
Lazio-Torino 0-7
Lazio-Milan 7-3
Lazio-Palermo 10-2
Lazio-Juventus 6-1
Lazio-Sampdoria 7-0
Lazio-Carpi 9-7
Lazio-Chievo 8-5
Lazio-Napoli 4-3
Lazio-Verona 9-3

Där kan vi se att Lazio har fått 4 hörnor mer i 7 av 13 matcher. Ingen jätteövertygande facit skulle jag säga. och då vet vi att Sassuolo är bra på skapa hörnor.

lazio_200x200   Sassuolo

Sassuolo ligger i samma sits som Lazio apropå att nå en Europaplats, ungefär 10 poäng upp. Dock tar man ju såklart denna match på mycket mer allvar eftersom man endast har ligan att tänka på och att slå meriterade lag såsom Lazio är bara njutning tror jag. Man har spelat rätt bra under hela säsongen med någon svacka här nu ett tag, men man vann senast mot Empoli med 3-2 på hemmaplan vilket jag tror gav lagen en självförtroendehöjare och man kommer till Olimpico som underdogs vilket lär passa dom utmärkt då man är skickliga på ställa om och anfalla. Men man kan även spela till sig lägen när Lazio går till försvarsställning. Som jag sagt tidigare så kommer detta bli en mycket jämnare match än vad många tror och man ska inte räkna bort Sassuolo. Som ju är bra på skapa hörnor, även på bortaplan ska sägas.

Sassuolo saknar mittfältaren Missiroli som är avstängd och det är ett avbräck. Vet inte hur mycket det påverkar hörnor i sig ska sägas.

Sassuolos hörnstatistik på bortaplan är såhär:
Bologna-Sassuolo 11-5
Roma-Sassuolo 11-3
Palermo-Sassuolo 2-5
Empoli-Sassuolo 5-2
Milan-Sassuolo 7-2
Udinese-Sassuolo 10-1
Genoa-Sassuolo 6-6
Sampdoria-Sassuolo 11-6
Verona-Sassuolo 6-8
Inter-Sassuolo 9-7
Napoli-Sassuolo 3-5
Atalanta-Sassuolo 3-5
Chievo-Sassuolo 5-7

Här har vi alltså statistiken med oss med 8 av 13 matcher där Sassuolo lyckats att inte ha 4 hörnor mindre är motståndare, där vi har 5 raka bortamatcher som detta spel hade gått in. Och då är det ändå mot Inter och Napoli som man ändå kan tro att dom borde vara överlägsna på hörnor på grund av bollinnehav och så vidare men nej då.

Lite mer statistik då. Lazio vs Sassuolo de senaste två säsongerna har slutat med 4-4 och 4-1 i hörnor.

——————————————————————————————————————————

Lazio har en match i benen från i torsdags vilket såklart kan påverka här, att dom sen gick vidare och kanske firade lite på kvällen kanske också kan påverka här. Detta kan kallas serielunksmatch för dom just nu. Sassuolo å andra sidan har 1 veckas vila och borde ta denna match på mycket mer allvar. Samtidigt kanske det inte skiljer så pass mycket i kvalité för stunden och att Sassuolo absolut borde kunna spela jämnt med Lazio här. Jag finner bra med spelvärde i Sassuolo +3.5 hörnor (handicap) till oddset 1.877, att jämföra med Unibet som har +2.5 som hcp lina och bet365 som har 10 punkter sämre odds på sin +3.5 hcp lina. Insatsen hamnar på strax över medel. Jobbbaaa!

/ L’orso