Det är 2015 och serie A är tillbaka efter uppehållet där jag hugger på ett odds som känns bra såhär på förhand. Lazio i form tar emot ett Sampdoria som sålt sin viktigaste kugge framåt. Vi har ett Lazio som spelat riktigt bra i sina senaste matcher och som är starka på hemmaplan. Och jag känner mig tämligen positiv för mitt spel här.

  • Lazio – Sampdoria
  • Spel: Lazio
  • Odds: 1.85 @ Betway
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Lazio hade kommit upp i form väldigt bra innan det korta uppehållet och kan man bara bibehålla det så är dom solklara favoriter här hemma mot Sampdoria. Man fick 2-2 borta mot Inter senast och innan dess gjorde man säsongens bästa insats när man krossade Atalanta hemma med 3-0, som var siffror i underkant. Spelare som verkligen har hittat rätt på slutet är kaptenen Stefano Mauri och brassen Felipe Anderson som gjort 3 mål vardera de senaste 3 matcherna, där även Felipe stått för 2 assists. Inkluderar man även cupmatchen som var för 4 matcher sen så gjorde Felipe mål även där så det är form på dom två herrarna och givetvis känns det även bra att dom med all säkerhet spelar här mot Sampdoria.

Det är även så att skadeläget har börjat ljusna lite, även om det fortfarande finns några spelare som är skadade. Men det har dock ingen större betydelse då startelvan är riktigt bra och borta kunna mota borta ett Sampdoria denna kväll, så jag lägger alltså ingen stor vikt på de skadade som är; Santiago Gentiletti, Michael Ciani, Ederson, Alvaro Gonzalez och Edson Braafheid.

Och på hemmaplan är man starka vilket man bevisat denna säsong då siffrorna visar 5 vinster och 2 förluster. Där förlusterna kom mot Italiens bästa lag Juventus, och mot ett Udinese där man förtjänade att vinna.

lazio_200x200       sampdoria_200x200

Sampdoria ska absolut inte be om ursäkt för sina insatser då dom stundtals varit väldigt bra och lovande som borta mot Hellas Verona för 3 matcher sen och näst senast borta mot Juventus. Senast fick man bara 2-2 hemma mot Udinese och det är just på hemmaplan man varit som bäst och tagit flest poäng. På bortagräs har det var lite tuffare, men man har dock varit svårslagna ändå och kryssat för det mesta. Men senaste matchen mot udinese hemma som bara blev 2-2 kanske var en signal om att man kanske kommer att droppa någon position nu på vårsäsongen.

Men nu när man tappat sin bästa offensiva kraft i form av Manuel Gabbiadini som tagit steget till Napoli. Så tappar man en hel del framåt helt enkelt. 7 mål och 2 assist säger en hel del och med det är han lagets bästa målskytt och hela navet i den offensiv som Sampdoria haft under hösten. Blir otroligt svår att ersätta på kort tid vilket ställer till det redan nu mot Lazio på bortaplan. Visserligen är Gabbiadini inte 100% klar för Napoli, men han är hur som helst avstängd denna omgång oavsett vilket lag han spelar i.

Som tur är har dom inte några fler borta, i alla fall inte några nya att skriva upp utan man har fortsatt skador på Duncan, Matias Silvestre, Alessandro De Vitis, Djamel Mesbah och Pawel Wszołek. Men inga direkta avbräck om man säger så då ingen är startspelare.

Ska även tilläggas att Lazio brukar har haft ganska lätt för Sampdoria i dom 5 senaste matcherna där det blivit 4 vinster och 1 oavgjord. Historia brukar ju ha en del att säga till om i Italien. Med tanke på förutsättningarna så tycker jag att vi får ett bra odds och jag tvekar inte en sekund på att gå in på Lazio på hemmaplan.


Lazio har hittat formen rejält på slutet och har två riktigt heta spelare i form av Stefano Mauri och Felipe Anderson. Sedan är man väldigt hemmastarka och det kan mycket väl bli en talande faktor här. Sampdoria har inte varit lika bra borta som hemma. Och man har nu tappat sin bästa offensiva spelare i form av Manuel Gabbiadini som är lagets skyttekung och navet i offensiven. Tror inte dom mäktar med att stå emot ett hungrigt Lazio denna kväll. Raka 1an på Lazio spelas med en insats över medel. Jobba!!

Måste även fortsätta spela på Felipe Andersson som målskytt då han varit riktigt bra i de senaste matcherna och hittat rätt i Lazio och gjort 4 mål på de 4 senaste matcherna. Samt legat bakom 2 andra mål. Vi får höga oddset 4.50 på det och jag slänger in 2,5/10 Units hos Unibet.

/ L’orso