Dags för Europa league igen och italienska Lazio tar emot franska Saint Etienne på Olimpico. Lazio har visserligen inte haft någon pangstart på säsongen, dock har man sakta men säkert fått förbättrar självförtroende med 2 raka vinster i ligan. Man är även bra på hemmaplan. Man möter ett St Etienne som börjat väldigt bra i ligan och första förlusten kom nu i helgen när man förlorade stort mot Nice hemma med 1-4. Lazio är ändå rättmätiga favoriter.

  • Lazio – St. Etienne
  • Spel: 1
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Lazio kommer till denna match med 2 raka segrar i ligan och ett förbättrat självförtroende. Sen att man är starka på hemmaplan det vet vi, denna säsong har man spelat 4 tävlingsmatcher på hemmaplan och vunnit samtliga. Man kommer inte på något sätt spela ut fransoserna jättemycket men samtidigt så är man så pass skickliga att man kommer va det bättre laget tror jag. Och ska man ta sig vidare från gruppen vilket man såklart nästan tagit för givet så är det på hemmaplan man ska vinna.

Skademässigt ser det bättre ut för Lazio, men det finns docka skador på Stefan De Vrij och Miroslav Klose fortfarande, sen tveksamheter kring Antonio Candreva och Alessandro Matri. Såklart det är avbräck att man har skada på Klose och De Vrij, men samtidigt har man kvalité nog i laget för att kunna ta en 3poängare.

lazio_200x200     stetienne_200x200

St. Etienne drog på sig sin första förlust för säsongen senast och man gjorde det rejält, 1-4 på hemmaplan mot Nice var en rejäl käftsmäll. Och bortalaget hade dessutom 2 röda kort i andra halvlek. Annars har man haft en klart positiv inledningen på säsongen där man haft en stabilt försvarsspel framförallt, ja förutom senast då. Men nu möter man ett betydligt bättre lag än vad man mött hittills denna säsong och jag tror det blir aningen för svårt. Och man är ju normalt sett ett utpräglat hemmalag där man brukar vara som bäst inför sina fanatiska fans, men nu möter man istället ett väldigt bra hemmalag.

Hos St. Etienne så stryker vi backen Kévin Théophile-Catherine på grund av skada. även tveksamheter kring backen Benoit Assou-Ekotto och mittfältaren Renaud Cohade. Avbräck helt klart ifall samtliga missar, ett lag som St. Etienne har inte råd med skador på spelare som ska kämpa om startelvan-platser.

—————————————————————————————————————————————————————-

Lazio är hemmastarka och har 4 vinster av 4 möjliga denna säsong. Man har dessutom 2 raka segrar och ett förbättrat självförtroende. även skadeläget ser lite bättre ut trots att man saknar några spelar och någon tveksam också. Normalt sett vinner man denna match hyfsat bekvämt. St. Etienne ska dock inte underskattas, även om man inte ska överskatta dom heller. Man har haft en kanonsäsong hittills men motståndet har inte alls varit på samma nivå som Lazio är så helt klart det tuffaste testet hittills och det på bortaplan där man inte alls är lika starka som på hemmaplan. Tufft! Jag spelar Lazio att vinna till oddset 1.85. Insatsen är strax under medel. Jobbaa!

/ L’orso