Detta kommer bli ett av de tråkigaste Romderbyn på grund av att lagen inte kommer ha någon klack och så vidare. Spelmässigt då? Stor fördel till Roma som i nuläget har ett betydligt bättre lag och även bättre form. Man möter Lazio i precis rätt läge också. Lazio saknar nämligen massor av backar samtidigt som man har absolut ingenting att spela för mer än hedern då. Tror man kommer få stora problem med Romas offensiv som sett bra ut en längre tid.

  • Lazio – Roma
  • Spel: Roma över 1.5 mål
  • Odds: 2.23 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Lazio åkte nyligen ut ur Europa League och har därför ingenting att spela för resten av säsongen. Man ligger lite i ingenmansland på en 8e plats med 6 poäng upp och 4 poäng ner. Ingen realistisk chans på Europacupspel heller då det är alldeles för många poäng upp samt flera lag. Formen är ju inte så himla bra heller. En seger på de fem senaste som kom mot ett Atalanta i dålig form. Och man åkte på däng mot Sparta Prag med 0-3 på hemmaplan för inte så länge sen. Och inte heller har man någon klackkurva att få energi av heller. Inte mycket som är bra i Lazio just nu. Och så ett Romderby på det mot ett Roma med mycket offensiv kvalité och betydligt bättre form. Man lär få det hett om öronen här.

Här stryker vi massvis med defensiva spelare. För det första så är båda högerbackarna Konko och Basta skadade. Även båda vänsterbackarna är borta här, Lulic är avstängd och Radu är skadad. Då återstår endast mittbackar (inga jättebra sådana heller), sen är ju till och med bästa mittbacken De Vrij är ju skadad säsongen ut. Sannerligen stora defensiva problem för ett Lazio som haft en floppsäsong.

lazio_200x200    Roma

Roma då, ja man har gjort minst 2 mål i 8 av de 10 senaste matcherna och formen är väldigt bra trots att man bara fick 1-1 mot Inter senast och därmed inte förlängde sin 8 matcher långa segerrad. Men visst borde man nog vunnit den matchen också. Guldet är borta sen länge, men man har fortfarande en plats i Champions League att spela om. Man är 5 poäng före Fiorentina just nu vilket är långt ifrån säkert, så man kan inte slappna av här inte. Sen tycker jag även att man är det klart bättre laget i denna match, dels då Lazio saknar en hel del försvarsspelare men också för att självförtroende på spelarna är avsevärt mycket bättre i Roma.

Och återigen värt att betona att nyförvärven Perotti och El Shaarawy har varit väldigt nyttiga för Romas offensiv och dom bidrog med ny energi när formen på laget var ganska dåligt. Vi vet också att tränare Spalletti gillar att spela offensivt och tror han gillar det ännu mer när han ser motståndarnas avbräck i defensiven. I Roma har vi inga skador eller avstängning som betyder något alls utan man kan ställa upp med bästa laget.

————————————————————————————————————————————————

Lazio har stora defensiva problem och inte heller har man någon bra form. Känns väldigt uppgivet i Lazio just nu. Tror man kommer få det tufft mot Romas offensiv här idag. Roma är i bra form och man har mer att spela om än Lazio dessutom. Bra skadeläge och inga avstängningar heller. man borde ju göra 2 mål här tycker man. Jag spelar Roma över 1.5 mål till oddset 2.23. Insatsen är strax över medel. Avanti Roma!!

/ L’orso