Fokus på den italienska fotbollen denna söndag  där vi bjuds på en riktig godbit i form av Derby della Capitale. Konkurrenterna får ursäkta, men det som kommer utspela sig på Stadio Olimpico är det absolut hetaste derbyt i landet. Förlitar mig på ett och samma spelobjekt, som har blivit något av en vana, när dessa lag drabbar samman.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Serie A, Italien
  • Match: Lazio – Roma
  • Spel: Rött kort
  • Odds: 2,40 @ Unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 15.00

5:an mot 6:an och 19 poäng mot 17 poäng. Så pass jämnt är det mellan dessa lag med skillnaden att Roma kommer från en storseger medan Lazio har fått sin fina inledning förstörd via en ynka poäng i de 3 senaste matcherna. Saker som dock inte betyder någonting när vi väl närmar oss avsparkstiden. Lazio stod som segrare i båda matcherna ifjol, vilket var väldigt unikt i sammanhanget.

Roma kommer till spel utan den holländske landslagsmålvakten Stekelenburg. Även reserven Lobont är skadad, vilket innebär att Goicoechea kommer få chansen på nytt mellan stolparna. Destro är avstängd i anfallet efter två gula kort senast knappast något avbräck i sig då Totti, Osvaldo och en glödhet Lamela är givna i tridenten.
Lazio har endast en spelare med på frånvarolistan, och det är Ederson. I övrigt är gruppen intakt. Radu och Brocchi är tillbaka efter skador men jag tror inte att de tar plats i elvan.

Tillskillnad från föregående säsong så är Roma, med det fyndiga anfallsspelet/sårbara försvarsspelet något mer färskt med många nya spelare på ett par positioner och man tvingas alltså ställa upp med tredje alternativet i målet. Man är inte fullt så rutinerat i dessa sammanhang, om man ser till truppen och den potentiella elvan i överlag, och snittåldern är betydligt lägre att jämföra med motståndet. Lazio däremot lär starta med spelare som var med om att plocka 6 poäng av 6 möjliga i slaget om Rom ifjol. Går det dock att spekulera i om vi har någon knapp favorit här? Inte direkt.

Man vet nämligen aldrig vad som kommer att ske till dessa möten. Formkurvor och annat är inte särskilt relevant. Någon större favorit till värde blir ytterst svår att leta efter även när det skulle skilja ett flertal placeringar i tabellen. Det man däremot, nästan i regel, kan räkna med är att känslorna kommer vara utanpå någongång under dessa 90 minuter. Det kommer uppstå situationer där vi kommer få se ”ringen” där glidtacklingar, tröjdragningar och tjafs mellan spelare brukar vara standard i det här derbyt. Vi hittar ett antal karaktärsspelare hos båda lagen och några av dessa lär vara sugna på att visa vilka det är som bestämmer, framförallt i säsongens allra första derby.

Dagens match kommer dömas av Gianluca Rocchi som har en tendens att vifta med kortleken, iallafall nationellt. Det i kombination med att domarna har en vana av att hamna i centrum i matcher av den här karaktären kan nog hjälpa oss i rätt riktning vad gäller det här spelet. Förväntar mig att vi kommer ha ett antal kortbelastade spelare när vi närmar oss slutet. Noterbart är att vi har fått se det röda kortet i tre raka ligaderbyn.

________________________________________________________________________________

Jag skulle vilja rekommendera spel på det röda kortet även i den här matchen. 2,40 synas.

Blir ytterligare en singel:
2 röda kort eller fler 6,00 (Bwin) 1/10 units
Spelar även ett dubbelsystem:
Över 3,5 mål 1,975 + över 10,5 hörnor 1,80 + över 8,5 kort 2,00 (Bet365) 1/10 units per dubbel, dvs 3/10 units totalt

/Puyol

Ni kan diskutera/kommentera speltipsen här om ni känner för det. Ni kan även följa mig och Team SpelaSpel via twitter @Puyol_SpelaSpel och @spelaspelse. Passar även på att be om ursäkt och beklaga för den missvisande rubriken i matchen Southampton-Swansea, hoppas att ni hann snappa upp det korrekta spelalternativet längre ner i texten. Lycka till.