Det är lunchmatch i Serie A och det är ett möte mellan de två ljusblå lagen i ligan. Lazio tar sig an Napoli och det kommer bli en hyperintressant match i kampen om den sista Champions league platsen. Och det lär kämpas med näbbar och klor i denna match för att få det där lilla försprånget som kan vara guld värt. Häng på och se mitt roliga spel!

  • Lazio – Napoli
  • Spel: Lazio Över 2.5 Gula kort
  • Odds: 1.89 @ Bwin
  • Insats: 3,5/10 Units
  • Spelstopp: 12.30

Lazio ska ta sig an Napoli hemma där man är så starka, plus att man har väldigt bra form för dagen. Och man har sett hyperfarliga framåt i ett antal matcher på slutet och det är mycket tack vare en viss Felipe Anderson men även kaptenen Stefano Mauri. Nu kommer ingen av dom vara med i denna match vilket är ett jätteavbräck. Utöver dom två borta så stryker vi ordinarie målvakten Federico Marchetti som är avstängd. Lägg även till att Senad Lulic är skadad sen någon match tillbaka och att mittbacken Stefan de Vrij med all sannolikhet är borta p å grund av skada han med.

Med detta sagt så tror jag att om man vinner så kommer man göra det på ren vilja och då lär det vara tufft spel på vissa håll och kanter. Speciellt med tanke på att eftersom Stefan de Vrij troligen är borta så blir det så att Stefan Radu flyttas in från vänsterbacken och in på vänsterbacken kommer en Luis Cavanda som har högst kortprocent sett till antalet spelade minuter. Hade jag hittat ett kortspel på honom hade jag lagt det direkt, men hittade dock inget. Kanske kommer det upp närmare match. Så redan där har vi ett givet kort i min bok. Sedan så finns det flera spelare som redan har minst 2 gula inför dagens match och det är Dusan Basta, Stefan Radu, Lucas Biglia, Lorik Cana, Marco Parolo och Ogenyi Onazi. Alla förväntas starta i denna match. Se upp Napoli säger jag!

lazio_200x200       napoli_200x200

Napoli kommer till denna match med en tung förlust på hemmaplan och även om det var tuffast möjliga motstånd så är det alltid surt att förlora på hemmaplan. Nu ska man möta ett formstarkt Lazio på bortaplan och det kommer inte bli lätt. Men man lär dock ha mycket större chans nu när Lazio saknar ett antal viktiga spelare. Och jag tror man till och med kan ha fördel rent tekniskt och lär då vara det mer bollförande laget kanske. Hur som helst så lär Lazio sälja sig väldigt dyrt i denna match så Napoli måste se upp ifall dom inte vill bli nerkörda i gräset.

Napolis offensiva spelare är både snabbare och har bättre teknik än Lazios backar har och det borde således betyda att man kommer att komma förbi ett antal gånger, ifall inte Lazios backar väljer att screena borta eller tackla ner dom på grund av ren ilska. Och ja just det, hela backlinjen i Lazio har minst fått 2 gula kort denna säsong, även 2 av mittfältare.

Men jag tror det kommer bli en jämn match med tanke på förutsättningarna och då borde mitt kortspel på Lazio ligga bra till hands för det lär smälla på rejält. Sedan så har vi en herre vid namn Nicola Rizzoli som gillar att vifta på korten. I alla hans matcher denna säsong så har vi fått se minst 4 gula kort. Vi räknar till 6, 5, 5, 5, 4, 4, 5, 1, 5, 4, 4, 5, 5, 5, 6, 4. Så många gula har han delat ut i de matcher han dömt så ja han gillar att vifta på korten. Så man kan ju hoppas att nivån blir gräsligt låg denna tidiga söndagsmatch.


Lazio saknar en hel del spelare till denna match vilket gör att kraften och kvalitén på fötterna försvinner, istället kommer kortbelastade och sämre fotbollsspelare in och ersätter. Kan ju inte vara positivt någonstans, jo möjligen i duellspelet kanske. Napoli har både teknik och snabbhet offensivt och lär ställa till oreda i en backlinje som får byta positioner lite huller om buller denna dag och ge plats åt Cavanda, ett givet kort i min bok. Lazio har även flera spelare som sitter på minst 3 gula denna säsong. Det är en toppmatch och en hyperviktig match om den där åtråvärda Champions League platsen och det lär kämpas med näbbar och klor denna förmiddag. Jag spelar Lazio Över 2.5 Gula kort till oddset 1.87. Insatsen får bli strax under medel. Jobba!

/ L’orso