Det är dags för kvällens höjdare i Serie A mellan Lazio och Milan. Två lag som kommer med var sin 0-1 förlust på hemmaplan men Lazio får tillbaka viktiga spelare till denna match och Milan har defensiva avbräck som kan bli avgörande tror jag. Lazio är även starka på hemmaplan. Jag har mitt spel klart för mig i alla fall, häng på nu!

  • Lazio – Milan
  • Spel: Lazio Över 1.5 Mål
  • Odds: 2.05 @ Betsson
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Lazio förlorade senast med 0-1 hemma mot Napoli, vilket kanske inte var fullt rättvist sett till spelet. Även om Lazio kanske inte gjorde en av sina bättre matcher så var Napoli inte speciellt bra heller. Ett oavgjort resultat hade varit mycket mer rättvist. Man ska dock ha klart för sig att i den matchen spelade inte kaptenen Stefano Mauri, men det kommer han att göra nu vilket är ett plus för deras del såklart då han varit väldigt het framför mål senaste matcherna som han spelat. Tillbaka är även mittbacken Stefan De Vrij och målvakten Federico Marchetti, även det plus för Lazio.

Lazio på hemmaplan brukar inleda sina matcher med att snabbt försöka göra mål och dom har oftast lyckats göra det i 1a halvlek. Hur som haver så brukar dom pumpa på ganska bra nästan hela tiden där hemma och i 8 av de 11 matcher man spelat på hemmaplan denna säsong har man gjort minst 2 mål. Vilket är väldigt bra statistiskt sett såklart.

Dock så stryker vi Felipe Anderson, Lucas Biglia och Senad Lulic. Där framförallt den förstnämnde såklart är ett stort avbräck. Hade bara han startat hade jag gått in med en klart högre insats, nu väljer jag att dra ner på insatsen fast borde ändå ha hyfsad chans på 2 mål ikväll ändå då man möter ett Milan som inte alls ser bra ut just nu.

lazio_200x200     milan_200x200

Milan kommer från en blek insats hemma mot Atalanta där man torskade med 0-1. Det är alltså mot ett lag som är bland de sämre på bortaplan som man fick stryk med och inte spelade man speciellt bra heller, det var lojt och dåligt passningsspel mest hela tiden. Och spelar man på samma sätt mot Lazio så kommer det inte smälla 1 gång utan minst 2 gånger. Nu tror jag ju i och för sig att man kommer spela upp sig en aning, fast finns ju inga garantier.

Milan har släppt in 2 mål eller fler i 3 av 9 bortamatcher men det borde ha varit mer matcher med minst 2 insläppta då flertalet matcher där man bara släppte in 1 mål var en del oskärpa från motståndarna och en del tur från Milans sida. Men nu blev det inte så och statistiskt sett släpper dom inte in 2 mål ikväll.

Men om vi kollar på vilka som inte är med i afton så ser vi att det är den hårt jobbande defensiva mittfältaren Nigel De Jong, mittbacken Adil Rami och Cristian Zapata. Även ytterbacken Mattia De Sciglio finns inte med i ikväll. Och såklart man kommer sakna De Jong och Rami i denna match, inget snack. Så nu blev det ju genast lite jobbigare för Milan och jag tror det finns goda chanser för Lazio att göra i alla fall 2 mål ikväll.


Lazio får tillbaka Mauri, De Vrij och Marchetti vilket är stora plus såklart. man har spelat väldigt bra på hemmaplan förutom senast mot Napoli. Så vi lär få se ett revanschsuget hemmalag i afton. Och 8 av 11 hemmamatcher har man lyckats göra minst 2 mål, fin statistik det. Milan saknar framförallt Nigel de Jong och Adil Rami defensivt som absolut hade behövts ikväll. Såg bedrövliga ut senast mot Atalanta vilket inte gav något hopp alls för framtiden. Jag tror inte Lazio vinner med 1-0, om du nu vinner, i så fall gör dom det med minst 2 mål gjorda. Jag spelar Lazio Över 1.5 Mål till oddset 2.05, insatsen blir strax under medel. Jobba!!

/ L’orso